Henrik Lundqvist pääsi sairaalasta – näin suloisesti lapset ottivat isänsä vastaan - NHL - Ilta-Sanomat

Sydänleikkauksessa ollut Henrik Lundqvist pääsi sairaalasta – näin suloisesti lapset ottivat isänsä vastaan

Henrik Lundqvist siirtyi Washingtoniin, mutta joutuu jättämään koko alkaneen NHL-kauden väliin.

Lepovuorossa ollut Henrik Lundqvist onnitteli Igor Shesterkiniä ensimmäisestä NHL-voitostaan viime tammikuussa, kun New York Rangers oli voittanut Coloradon.­

16.1. 8:03

Ruotsalainen NHL-supertähti, 38-vuotias maalivahti Henrik Lundqvist, siirtyi syksyllä New York Rangersista Washington Capitalsin riveihin. Ennen siirtoa Lundqvist oli edustanut koko NHL-uransa, kaudesta 2005–2006 lähtien, Rangersia.

Joulukuussa saatiin kuitenkin shokkiuutinen, kun Lundqvist ilmoitti kärsivänsä sydänvaivasta, jonka vuoksi hän joutuu jättämään koko kauden väliin. New Yorkissa ”Kuningas Henrikiksi” tituleerattu maalivahti kertoi menevänsä sydänleikkaukseen, jossa hänen aorttaläppänsä vaihdetaan.

Leikkaus suoritettiin tammikuun alussa.

– Leikkaus meni todella hyvin. Kaikki saatiin kuntoon noin viidessä tunnissa. Arvostan suuresti koko suurenmoista henkilökuntaa täällä Cleveland Clinicillä. Viime päivät ovat olleet aika hulluja, mutta tunnen olevani hyvissä käsissä. Jokainen päivä on askel oikeaan suuntaan, Lunqvist kertoi tammikuun 8. päivä.

Nyt perjantaina Lundqvist kirjoitti Instagramissa päässeensä edellispäivänä pois sairaalasta. Samalla hän jakoi kuvia, kuinka hellyttävästi hänen lapsensa ottivat isänsä vastaan sairaalareissun jälkeen. Lundqvistilla ja hänen vaimollaan Theresellä on kaksi tytärtä.

– Pääsin eilen sairaalasta. Jääkiekon vuoksi olen viettänyt paljon aikaa poissa lasteni luota viimeisen 5–8 vuoden aikana. Viimeiset yhdeksän päivää tuntuivat erilaiselta. Lämmitti todella sydäntäni, kun ajoin pihatielle, Lundqvist iloitsi.

– Pysymme Clevelandissa vielä jonkin aikaa, kun minulle tehdään lisää testejä, ja sitten suuntaamme takaisin New Yorkiin, jossa jatkan kuntoutusta, päivitys jatkui.

Lundqvist on voittanut urallaan Ruotsin maajoukkuepaidassa olympiakultaa (Torinossa 2006), MM-kultaa (2017) sekä kaksi MM-hopeaa ja olympiahopean.

NHL-kauden 2011–2012 päätteeksi hänet palkittiin parhaalle maalivahdille jaettavalla Vezina Trophylla.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?