Patrik Laine hämmensi kanadalaistoimittajan voiton jälkeen - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineen kielenkäyttö hämmensi kanadalais­toimittajan – näin maalitykki kuvaili joukkuetoveriaan ja tätä hän tarkoitti

Patrik Laineen mukaan Nikolaj Ehlers on pulu.

Joukkuetoverit onnittelivat Patrik Lainetta suomalaisen kauden avausosuman jälkeen.­

15.1. 12:01

Patrik Laine oli puheenaihe numero yksi Winnipeg Jetsin NHL-kauden avausottelun jälkeen.

Tesoman tykki vakuutti kanadalaismedian sekä otteillaan kaukalossa että puheillaan pelin jälkeen.

Laine iski tehot 2+1, kun Winnipeg kaatoi Calgaryn jatkoajan jälkeen 4–3. Lisäksi hän pudotti hanskat ja vaihtoi nyrkiniskuja Calgaryn pelaajien kanssa. Rähinä alkoi Calgaryn puolustajan Noah Hanifin rumasta taklauksesta, jonka uhriksi joutui Laineen ketjukaveri Kyle Connor.

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa Laineelta kysyttiin kahakasta ja häntä muistutettiin joukkuetoveri Nikolaj Ehlersin sanoista.

Tanskalainen Ehlers oli hetkeä aikaisemmin vitsaillut pottuilleensa Laineelle siitä, ettei tämä ollut vielä tapellut NHL:ssä. Laineelta kysyttiin, oliko Ehlersin sanoilla ollut vaikutusta.

– Hän [Ehlers] on pulu. Älkää kuunnelko sitä tyyppiä, Laine vastasi ja sai toimittajat huokaamaan ällistyneinä.

Winnipeg Newsin kiekkotoimittaja Mike McIntyre paljasti hämmennyksensä Twitterissä tilaisuuden jälkeen. Mitä Laine oikein tarkoitti kutsuessaan Ehlersiä puluksi?

– Minun täytyy ehkä kaivaa slangisanakirja esille. Osaako kukaan sanoa, mitä Laine tarkoitti? McIntyre kyseli.

McIntyrelle linkattiin NHL:n virallinen video Hockey Slang 101, jossa pelaajat avaavat kiekkojargonin alkeita. Siitä selvisi, että puluksi sanominen on sisäpiirin ystävällinen tapa kutsua joukkuetoveria maanvaivaksi.

– Pulut eivät juuri tee mitään. Ne ovat lähinnä ärsyttäviä lintuja, Winnipegin ykkössentteri Mark Scheifele kuvailee nimityksen alkuperää videolla.

McIntyre kiitti auttajiaan ja kehui vuolaasti Laineen mediaesiintymisiä. Toimittajaa harmittaisi, mikäli siirtohuhut toteutuisivat ja Laine kaupattaisiin toiseen NHL-seuraan.

– Laineen ansiosta elämä ei käy tylsäksi. Winnipeg, ja myös me mediatyypit, kaipaisimme häntä kovasti. Hepulta paitsi tulee loistavia sitaatteja liukuhihnalta niin hän on myös loistava jääkiekkoilija, McIntyre kirjoitti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?