Jarmo Kekäläinen taas ikävässä tilanteessa: Pierre-Luc Dubois haluaa ulos - NHL - Ilta-Sanomat

Jarmo Kekäläinen taas ikävässä tilanteessa NHL:ssä – joukkueen timantin aikeissa ei ole enää mitään epäselvää

Pierre-Luc Dubois haluaa pois Columbuksesta. Spekulaatiot räjähtivät Montrealissa.

Pierre-Luc Dubois haluaa pois Columbuksesta.

15.1. 1:01

Winnipegin Patrik Laineen ympärillä pyörivät kauppahuhut ovat olleet jo pidemmän aikaa NHL:n kuumia puheenaiheita.

Viime aikoina samaan kauppaspekulaatioiden pyörremyrskyyn on ajautunut myös Laineen ikätoveri ja toinen vuoden 2016 kärkivaraus Pierre-Luc Dubois.

Dubois päätyi juuri ennen kauden alkua tekemään Columbuksen kanssa kaksivuotisen siltasopimuksen – kuten Laine ennen viime kautta.

Viimeistään Blue Jacketsin tulisieluisen päävalmentajan John Tortorellan tuore ulostulo paikallisella radiokanavalla teki selväksi Dubois’n aikeet.

– Hän haluaa pois, Tortorella vahvisti kiertelemättä.

– Hän puhui joukkueelle, kuten meillä on täällä tapana. Hän on ollut rehellinen joukkueelle.

Tortorellalla ei kuitenkaan ole tarkalleen tiedossa, miksi nuori ykkössentteri haluaa nyt yllättäen lähteä joukkueesta.

– Toivon, että hän olisi hieman rehellisempi syistään. Mielestäni hänen täytyy puhua siitä, Tortorella sanoi.

22-vuotias Dubois on Blue Jacketsin hyökkäyksen kirkkain timantti ja seuran suurimpia kulmakiviä, joka on vasta lähestymässä huippuvuosiaan.

Kanadalaisen lähtöhalut eivät varmasti ole hänen varaansa rakentaneen GM Jarmo Kekäläisen mieleen.

Kekäläinen on taas joutunut ikävään tilanteeseen tähtipelaajansa oikuttelun kanssa. Vasta pari vuotta sitten joukkueen suuret venäläistähdet Artemi Panarin ja Sergei Bobrovski halusivat ulos joukkueesta ja lopulta myös pääsivät.

Mitä Kekäläinen tekee tähtipelaajansa kanssa?

Härkämäinen taitosentteri Dubois herättää pomminvarmasti kiinnostusta liki kaikissa joukkueissa. Sportsnet uutisoi, että ainakin Winnipeg ja Montreal ovat hänen perässään.

Sisäpiiritoimittaja Nick Kypreos puolestaan raportoi torstai-iltana, että Dubois’n ykkösvaihtoehto uudeksi seurakseen olisi Montreal, joka pitää majaansa kanadanranskalaisen kotiseudulla Quebecissä.

Kypreosin mukaan Columbus olisi pyytänyt vastineeksi ainakin nuorta lupaavaa sentteriä Nick Suzukia, minkä lisäksi Canadiensin pitäisi sisällyttää kauppaan muutakin.

Vuosikymmenet todellista huippuluokan ykkössentteriä metsästäneessä kiekkohullussa Montrealissa Dubois-huhut ovat saaneet sukat pyörimään jaloissa.

Mikäli Dubois, 22, todellakin päätyisi Montrealiin, jolla jo ennestään on kokoonpanossaan nuoret sentterilupaukset Suzuki, 21, ja Jesperi Kotkaniemi, 20, luonnollinen osa kauppaa olisi ainakin keskushyökkääjän siirtyminen toiseen suuntaan Columbukseen.

Myös Kotkaniemen nimi onkin nostettu Montrealissa sosiaalisessa mediassa villiksi kiihtyneessä spekulaatiomyllyssä esiin mahdollisena kauppatavarana Dubois’n hankkimiseksi.

Nuorisokaksikon lisäksi Montrealin keskikaistalta löytyy viimeistä sopimusvuottaan ennen vapaaksi agentiksi pääsyä pelaava Phillip Danault, 27.

Dubois on vielä nykyisen sopimuksensa päättyessäänkin rajoitettu vapaa agentti, eikä hän voi itse päättää mahdollisesta siirrostaan. Ratkaisu onkin yksin Kekäläisen käsissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?