Jättimäinen pettymys! Suomalaissensaatio Mikko Lehtonen tiputettiin Toronton NHL-kokoonpanosta viime hetkillä - NHL - Ilta-Sanomat

Jättimäinen pettymys! Suomalaissensaatio Mikko Lehtonen tiputettiin Toronton NHL-kokoonpanosta viime hetkillä

NHL käynnistyy torstaina Suomen aikaan.

Mikko Lehtonen kuvattuna viime toukokuussa Turussa.­

13.1. 17:23

Suomalainen NHL-tulokas Mikko Lehtonen ei pääse debytoimaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa vielä torstain vastaisena yönä.

27-vuotias puolustaja ei ole näillä näkymin Toronto Maple Leafsin kokoonpanossa ensi yön avausottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

The Athletic uutisoi tiistaina, että Toronto avaisi kautensa Jake Muzzinin, Justin Hollin, Morgan Riellyn, TJ Brodien, Travis Dermottin ja Zach Bogosianin tähdittämällä puolustuskuusikolla.

Capfriendly-sivusto vahvisti tiedon myöhemmin keskiviikkona. Sen mukaan Lehtonen on torstaina niin sanotussa taxi squad -miehistössä neljän muun Toronton pelaajan kanssa.

Jokereissa alkukauden kiekkoilleen Lehtosen passittamista poppariosastolle voi pitää pienimuotoisena yllätyksenä – tai vähintään suurena pettymyksenä. KHL:ssä hirmutehoja mättänyt puolustaja on nimittäin herättänyt varauksetonta ihastusta Kanadan kiekkopääkaupungissa.

Lehtonen keräsi kaksi syöttöpistettä ja osui rangaistuslaukauksessaan Leafsin viimeisessä joukkueen kesken pelatussa harjoitusottelussa. Hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Toronton päävalmentaja Sheldon Keefe tosin muistutti jo aiemmin, että suomalaisen täytyy vielä sopeutua NHL:n pelitempoon, ja puolustuskuusikkoon mahtuminen on avauskierroksella kaikkea muuta kuin selviö.

Lehtonen itse oli vielä alkuviikosta luottavainen pelipaikkansa suhteen. Hän kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa saaneensa hyvää palautetta otteistaan.

– Totta kai itse täytyy uskoa, että pystyn ottamaan paikan kokoonpanosta. Selkeä tavoitteeni on olla pelaavassa kuusikossa, turkulaislähtöinen kiekkoilija totesi IS:lle.

Toronton Lehtonen on debytoidessaan kaikkien aikojen kolmas NHL:ssä kiekkoileva Mikko Lehtonen. 42-vuotias Kärppä-legenda Mikko Lehtonen pelasi urallaan 15 NHL-kamppailua ja isokokoinen laitahyökkääjä Mikko ”Bambi” Lehtonen kaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?