Tuukka Rask sai suitsutusta NHL-valmentajien äänestyksessä - NHL - Ilta-Sanomat

Äänestystulos julki: Tässä ovat NHL-valmentajien mielestä parhaat maalivahdit – Tuukka Rask sai osakseen suitsutusta

Valmentajat pisteyttivät NHL:n ykkösmaalivahdit yhdestä viiteen pisteeseen niin, että ykkönen on paras arvio. Raskin pistemäärä oli 1,67.

Tuukka Raskin tasaisuutta pidetään ilmiömäisenä.­

11.1. 11:54

The Athletic -sivuston kyselyyn vastanneet valmentajat arvioivat Boston Bruinsin Tuukka Raskin NHL-kauden neljänneksi tärkeimmäksi ykkösmaalivahdiksi. Rask on sivuston mukaan olennainen Bruinsin menestykselle.

– Vuosien mittaan, jos Andrei Vasilevski jätetään sivuun, Rask on ollut kaikkein tasaisin. Hänen tekemisensä on kivenkovaa, yksi kyselyyn osallistuneista maalivahtivalmentajista kommentoi.

Valmentajat pisteyttivät NHL:n ykkösmaalivahdit yhdestä viiteen pisteeseen niin, että ykkönen on paras arvio. Raskin pistemäärä oli 1,67.

Hänen edellään olivat vain Tampa Bayn Vasilevski (1,03), Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck (1,27) ja Montreal Canadiensin Carey Price (1,27).

Kyselyyn osallistuneet vastasivat nimettömästi. Rask pelaa Bostonissa viimeistä sopimuskauttaan, ja häntä arvioitiin muun muassa seuraavasti:

– Rask on yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Tasaisuus on ilmiömäistä.

– Raskin päätös vetäytyä viime kauden pudotuspeleistä voi vaikuttaa vähän. Hänen iässään kauteen voi tulla yksi huono ottelu, mutta kun perusta on kunnossa, Rask voi luottaa peliinsä.

– Uskon, että hän loistaa nyt, kun joukkue pelaa ilman faneja Bostonissa, yksi vastaajista tuumasi, sillä Bostonissa asiantunteva yleisö on myös vaativaa.

Nashville Predatorsin Juuse Saroksen valmentajat arvioivat NHL:n ykkösmaalivahtien joukossa 23:nneksi pistemäärällä 3,10.

Aiempina vuosina Predatorsista on arvioitu Pekka Rinne, mutta nyt oli Saroksen vuoro. Silti monet vastaajat arvuuttelivat, onko Saros valmis vastuuseen.

– Hänen on todistettava kykynsä. Hänelle on annettu vastuuta, mutta hän ei ole tarttunut siihen kunnolla, yksi vastaajista kuvasi.

Kovin suuri ei ollut vastaajien luottamus myöskään Edmonton Oilersin Mikko Koskiseen, joka on 27. sijalla pistemäärällä 3,37.

– Koskinen on iso ja peittävä, mutta kun hänet saa liikkeeseen, maalille tulee tilaa, yksi valmentajista arvioi.

Columbus Blue Jacketsin ykkösvahdiksi The Athleticin kyselyn vastaajat arvioivat latvialaisen Elvis Merzlikinsin, vaikka Joonas Korpisalo pelasi vahvat pudotuspelit viime kaudella. Merzlikins oli listauksen 13:s pistemäärällä 2,33.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?