Matt Dumbaa kohdeltiin rumasti - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-tähti soitti kuljetusfirmaan ja tilasi apua yksinkertaiseen asiaan – joutui kuuntelemaan tyrmäävän vastauksen

Matt Dumba kertoi kesällä sattuneesta tapauksesta.

Matt Dumba kohtasi törkeää rasismia viime kesänä.­

11.1. 11:16

Minnesota Wildin tummaihoinen pelaaja Matt Dumba, 26, sai kesällä osakseen törkeää kohtelua, kertoo Wildin NHL-joukkueeseen erikoistunut toimittaja Dane Mizutani Twitterissä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Dumba yritti saada autonsa lähetetyksi Arizonaan. Dumban mukaan kuljetusfirma ei suostunut hänen pyyntöönsä.

– Työntekijät alkoivat kertoa minulle rasistista paskaa puhelimessa. He sanoivat, että minun pitäisi jatkaa polvistumista kansallislauluni aikana, mutta autoani he eivät lähettäisi eteenpäin, Dumba kommentoi.

Jääkiekkoilija kertoi, että kaksi hänen työntekijäänsä kuuli tarinan hänen asunnollaan. He hyppäsivät autoon ja ajoivat sen perille Dumban haluamaan osoitteeseen.

– Aina on vihaajia, mutta se ei hätkäytä minua, koska ympärilläni on niin paljon hyviä ihmisiä, jotka tukevat minua kaikessa, mitä teen, Dumba sanoi.

Puolustaja oli tärkeä hahmo NHL-yhteisössä viime kesänä, kun George Floydin murha järkytti Yhdysvaltoja Wildin naapurikaupunki Minneapolisissa.

Dumba piti elokuun alussa vaikuttavan puheen ennen NHL-kuplassa pelattua ottelua ja polvistui kansallislaulun ajaksi ensimmäisenä kiekkoliigan pelaajana.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?