Kanadassa nähtiin väläys suomalaisesta NHL-tulokkaasta – hehkutus alkoi heti: ”Kaikki muut joukkueet olivat raivoissaan”

Mikko Lehtonen herättää intoa Torontossa.

Torontossa uskotaan, että Mikko Lehtosella voi olla palaa NHL:ään.

Toronto Maple Leafsin tulokaspuolustaja Mikko Lehtonen, 26, valittiin pelin kakkostähdeksi, kun Toronto pelasi joukkueen sisäisen harjoitusottelun sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lehtonen syötti kaksi ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin tekemää maalia ja onnistui itse rangaistuslaukauskisassa.

Lehtosen suoritus treenipelissä herätti ihastusta niin Leafsin faneissa kuin joukkuetta seuraavissa toimittajissa.

– Aiemmin raportoitiin laajalti, että kaikki 30 muuta NHL-joukkuetta olivat ihan oikeasti raivoissaan, kun ne saivat tietää, että Leafs oli kaapannut Lehtosen ja tehnyt hänen kanssaan sopimuksen, Yahoo Sportsin toimittaja Mike Stephens twiittasi.

Lehtonen siirtyi Torontoon KHL:n Jokereista, jossa teki aiemmin tällä kaudella 17 tehopistettä yhtä monessa ottelussa.

The Athleticin toimittaja James Mirtle heittäytyi suomalaisen taidot nähtyään vallan leikkisäksi.

– Pitäisi ennemminkin sanoa Mikko Lit-onen, vai kuinka, hän twiittasi. ”Lit” viittaa siihen, että Lehtonen oli Mirtlen mukaan suorastaan liekeissä.

TSN:n toimittaja Kristen Shilton oli haastatellut Lehtosta treenipelin jälkeen ja twiittasi, mitä puolustaja oli sanonut.

– Minusta tuntui, että olisin voinut pelata paremmin. Minun pitää vain oppia joka päivä, Lehtonen totesi vaatimattomasti.

Suomalainen nöyryys vetosi kanadalaisiin.

– Jos tuo oli hänen huono iltansa, en malta odottaa miltä hänen hyvä pelinsä näyttää. Lehtosesta tulee härkä, eräs fani kommentoi Shiltonin twiittiä.

Lehtonen aloittaa ensimmäisen kautensa NHL:ssä keskiviikkona. Ensimmäinen haaste on vakiinnuttaa paikka joukkueessa. Toronto Sunin mukaan suomalainen pystyy siihen. The Athletic oli sen sijaan selvästi skeptisempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?