Corey Crawford kertoi lopettavansa uransa juuri ennen uuden kauden alkua - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n mestarivahti lopettaa uransa juuri ennen kauden alkua – ei ehtinyt pelata uudessa seurassaan otteluakaan

Chicago Blackhawksissa kahteen otteeseen Stanley Cupia juhlinut Corey Crawford päättää uransa.

Corey Crawford päätti menestyksekkään jääkiekkouransa.­

9.1. 22:28

Chicaco Blackhawksissa vuosina 2013 ja 2015 Stanley Cupin voittanut maalivahti Corey Crawford lopettaa uransa. 36-vuotias kanadalainen oli tehnyt lokakuussa kahden vuoden sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa.

– Olen ollut onnekas, että olen saanut pelata jääkiekkoa ammatikseni pitkään. Halusin jatkaa uraani, mutta uskon, että olen antanut kaikkeni jääkiekolle, ja olen päättänyt, että nyt on aika lopettaa, Crawford sanoi NHL:n pelaajayhdistys NHLPA:n julkaisemassa tiedotteessa.

Aivotärähdysten takia yhteensä 80 ottelua kahden edellisen kauden aikana sivussa ollut Crawford ilmoitti perjantaina vetäytyvänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Hän ei ollut mukana Devilsin viisissä edellisissä harjoituksissa ennen ilmoitustaan.

Päivää myöhemmin kävi selväksi, että tauko jää lopulliseksi.

– Ensimmäinen ajatukseni on pettymys. Käytyäni keskusteluja Coreyn kanssa ymmärrän häntä, ja nyt kun hän on hienon uransa päätteeksi tullut tähän pisteeseen, meidän pitää hyväksyä se ja jatkaa matkaa, Devilsin päävalmentaja Lindy Ruff totesi NHL.comin mukaan.

– Haluan kiittää New Jersey Devilsin organisaatiota ymmärryksestä ja päätökseni tukemisesta. Chicago Blackhawksia haluan kiittää siitä, että he antoivat minun elää lapsuuden unelmani, Crawford painotti.

Crawford varattiin Chicagoon vuonna 2003, ja hän vietti lopulta koko NHL-uransa Blackhawksien paidassa. Maajoukkuepuolella Crawford pääsi juhlimaan World Cupin voittoa vuonna 2016.

NHL-kausi alkaa ensi viikolla, tammikuun 13. päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?