NHL:ssä huhutaan jättimäistä suomalais­kauppaa – vaihtaako Jarmo Kekäläinen tähtensä Patrik Laineeseen?

Patrik Laineen vaihtaminen Pierre-Luc Duboisiin nousi puheenaiheeksi.

Patrik Laine (oik.) keskusteli joukkuetoverinsa Kyle Connorin kanssa Winnipeg Jetsin harjoitusleirillä maanantaina.

NHL:n talven siirtomarkkinoilla on kaksi kuumaa nimeä: Winnipegin Patrik Laine ja Columbuksen Pierre-Luc Dubois.

Pelaajilla on paljon yhteistä. He ovat 22-vuotiaita hyökkääjätähtiä, jotka pelaavat nykyseuroissaan ns. siltasopimuksilla. Pohjois-Amerikan kiekkomedian mukaan kumpikin tähti vaihtaisi mielellään uuden työnantajan leipiin.

Laineen tilanne aiheuttaa päänvaivaa Winnipeg Jetsin GM:lle Kevin Cheveldayoffille. Duboisin kohtaloa pohtii Columbus Blue Jacketsin pomo Jarmo Kekäläinen.

Arvostetun NHL-toimittajan Pierre LeBrunin mukaan yksi tällä hetkellä liikkuva huhu väittää Duboisin olevan matkalla Winnipegiin ja Laineen liikkuvan toiseen suuntaan.

– Duboisin yhteydessä on puhuttu Winnipeg Jetsistä. Kannattaisiko pulma Patrik Laineen kanssa vaihtaa Dubois-tilanteeseen? En tiedä, kuinka tosissaan tätä pohditaan, mutta huhu elää, LeBruin sanoi TSN-kanavan Insider Trading -ohjelmassa.

Pierre-Luc Dubois iski viime NHL-kaudella 18+31=49 tehopistettä. Hän pelasi 70 ottelua.

LeBruinin mukaan Duboisin perässä on tosin moni muukin seura. LeBruinin mielestä muun muassa Anaheim Ducks ja LA Kings ovat vahvoja ehdokkaita Duboisin uudeksi osoitteeksi.

LeBruin kirjoitti Laineen ja Duboisin tilanteesta hiljattain myös The Athleticiin. Artikkelissaan hän kertoi Columbuksen tiedustelleen Laineen saatavuutta jo syksyllä, mutta asia ei tuolloin edennyt.

Laineen perässä syksyllä olivat LeBruinin mukaan myös Carolina Hurricanes ja Philadelphia Flyers.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?