Patrik Laine saapui vihdoin myrskyn keskeltä ristikuulusteluun – väisteli kiusallisia kysymyksiä: ”Jopa Wayne Gretzky kaupattiin” - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laine saapui vihdoin myrskyn keskeltä ristikuulusteluun – väisteli kiusallisia kysymyksiä: ”Jopa Wayne Gretzky kaupattiin”

Patrik Laine joutui vastailemaan kauppahuhuja koskeviin kysymyksiin harjoitusleirin ensimmäisessä haastattelutilaisuudessaan.

Patrik Laineen ympärillä kohisee.­

4.1. 22:19

Winnipegin Patrik Laine on ollut syksyn puhutuimpia NHL-pelaajia. Kauppahuhut leimahtivat taannoin, kun suomalaistähden leiristä annettiin julkisuuteen viesti, että kauppaaminen olisi sekä Laineen itsensä että Jetsin etu.

Niin vain Laine kuitenkin marssi jälleen Jetsin uudelle harjoitusleirille. Läpi syksyn mediahiljaisuutta pitänyt tamperelainen joutui maanantaina kovaan kuulusteluun saavuttuaan vihdoin etäyhteydellä toimittajien eteen.

Laineelta kysyttiin hänen agenttinsa kovista puheista ja kauppahaluista.

– Olen täällä, enkö olekin? Se on ainoa asia, josta olen juuri nyt huolissani. En ole vastuussa, mitä muut ovat sanoneet. En murehdi näistä puheista. Haluan vain pelata ja olla niin hyvä kuin pystyn, Laine sanoi.

– Jopa Wayne Gretzky kaupattiin. Pelaajia kaupataan kaiken aikaa. Se kuuluu asiaan.

Laineelta kysyttiin toistuvasti suoraan, haluaako hän tulla kaupatuksi, mutta suomalaistähti ei antanut suoraa vastausta vaan jatkoi kiertelyä.

– Ei ole minun päätettävissäni, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Olen nyt täällä. Aion paiskia kovaa hommia. Se on kaikki, mitä voin tehdä. Olen hyvässä iskussa ja innoissani päästessäni pelaamaan.

Laineen sopimus Jetsin kanssa kattaa vielä alkavan kauden. Hänen pelaajaoikeutensa pysyvät kuitenkin Winnipegissä vielä senkin jälkeen.

Laineen tilanne on puhuttanut villisti Jetsin ympärillä, ja lähes kaikki muutkin pelaajat ovat saaneet vastailla suomalaistähden kauppahuhuja koskeviin kysymyksiin harjoitusleirin alussa.

– En halua olla häiriötekijä. Haluan vain pelata kovaa. Niin yksilönä kuin joukkueena. Haluan kehittää itseäni ja pelata hyvän kauden, Laine sanoi.

Uuden kauden alkajaisiksi Laine istutettiin Jetsin kakkosketjun laitaan joukkueeseen parin vuoden tauon jälkeen palanneen Paul Stastnyn rinnalle. Toisella laidalla viiletti Kyle Connor.

Stastnyn saaminen takaisin ketjukaveriksi on Laineen mieleen.

– Uskomaton pelaaja. Meillä oli viimeksi todella hyviä pelejä, kun hän oli täällä. Hänen ja Connorin kanssa pystymme tekemään todellista tuhoa.

NHL-kausi alkaa 13. tammikuuta. Winnipeg pelaa koko runkosarjan pohjoisessa divisioonassa vain kuutta muuta kanadalaisjoukkuetta vastaan.

Klo 22.43: Päivitetty juttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?