Henrik Lundqvistilta shokki-ilmoitus – ei voi pelata uudessa NHL-joukkueessaan - NHL - Ilta-Sanomat

Henrik Lundqvistilta shokki-ilmoitus – ei voi pelata uudessa NHL-joukkueessaan

Henrik Lundqvist kärsii sydänongelmasta.

Henrik Lundqvist jätti New York Rangersin, muttei tule pääsemään Washingtonin maalille.­

17.12.2020 20:38

Ruotsin maalivahtitähti Henrik Lundqvist on kertonut kärsivänsä sydänongelmasta. Hän ei pysty pelaamaan alkavalla kaudella. Syksyllä Washington Capitalsin riveihin siirtynyt legendaarinen torjuja jakoi ikävän uutisen Twitterissä.

– Särkee sydämeni (kirjaimellisesti) kertoa tämä uutinen. En pysty liittymään Capitalsin riveihin alkavalla kaudella. Monen viikon kokeiden sekä asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että sydänongelma estää minua pelaamasta, Lundqvist kertoo viestissään.

– Olemme päättäneet, että pelaamisen riski on liian suuri, ennen kuin ongelma saadaan korjattua. Joten seuraavat kuukaudet menevät parhaan jatkotoimenpiteen keksimiseen.

38-vuotias Lundqvist nousi maailmantähdeksi New York Rangersin maalilla. Hän edusti seuraa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–6 lähtien aina viime kauden loppuun saakka. Kauden jälkeen hän teki sopimuksen Washingtonin kanssa.

– Olem viimeisen 2 kuukauden ajan ollut todella inspiroitunut tilaisuudesta pelata DC:ssä ja sitoutunut pelaamaan. Uutinen oli todella vaikea käsitellä, mutta viimeisten testitulosten jälkeen tiesimme, että vain yksi ratkaisu on realistinen. Haluan kiittää koko Capitalsin organisaatiota ei pelkästään tästä tilaisuudesta vaan siitä tuesta, jota he ovat osoittaneet tämän haastavan ajan läpi.

Lundqvist pelasi Rangersin paidassa 887 runkosarjapeliä ja 130 pudotuspeliottelua. Ruotsin paidassa hän on voittanut mm. olympiakultaa Torinossa 2006 ja MM-kultaa 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?