Kasperi Kapasella, 24, pian edessä jopa NHL-uransa suurin mahdollisuus – Instagram-mallit historiaa - NHL - Ilta-Sanomat

Kasperi Kapasella, 24, pian edessä jopa NHL-uransa suurin mahdollisuus – Instagram-mallit historiaa

Rakkaan Toronton taakseen jättänyt Kasperi Kapanen harmittelee, että lainaviritys KalPan kanssa kaatui.

Kasperi Kapanen on viihtynyt Kuopiossa edelliset pari kuukautta.­

20.11. 7:11

NHL-kiekkoilija Kasperi Kapanen, 24, on viettänyt syksyä kotimaisemissaan Kuopiossa. Kun NHL-kauden aloituksesta ei ole ollut tietoa, pelihalut kasvattajaseurassa KalPassa olisivat kovat.

Aikeet menivät kuitenkin mönkään.

– Vakuutushommiin se kaatui. Mutta ei voi mitään, Kapanen sanoo.

KalPan pelejä Kapanen on kuitenkin käynyt katselemassa Niiralan Montussa VIP-klubia isännöivän isoisänsä Hannun kanssa.

– Aika paljon olen yrittänyt käydä pelejä katselemassa vaarin kanssa. Vaari on käynyt myös jäillä, joten aika paljon olemme nyt nähneet.

Syksyn treenikavereinaan Kapasella ovat olleet uusi NHL-seurakaveri Juuso Riikola ja Jasse Ikonen.

Niiralan monttu on Kapaselle tuttu paikka.­

Kun NHL taas jossakin vaiheessa alkaa, Kapanen on uuden edessä. Viiden Torontossa vietetyn vuoden jälkeen hänet kaupattiin tänä syksynä takaisin Pittsburgh Penguinsiin, joka alun perin varasikin suomalaishyökkääjän vuonna 2014.

– Kyllähän tuossa jo pari kolme vuotta oli kauppahuhuja ympärilläni. Tulihan se vähän puskista sitten kun se tapahtui. Mutta uskon, että minulle on hyvä päästä Pensiin. Vähän isompaan rooliin.

Torontossa Kapanen murtautui täysiveriseksi NHL-pelaajaksi lopulta toissa kaudella. Hän jumittui kuitenkin lopulta lähinnä kolmosketjun alivoimaspesialistiksi.

Nyt edessä on jopa koko uran suurin mahdollisuus, sillä Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan kertoi hiljattain, että Kapanen pääsee aloittamaan kauden Sidney Crosbyn ja Jake Guentzelin rinnalla Penguinsin kärkiketjussa.

24-vuotiaana Kapanen ei ole enää mikään nuori lupaus, vaan hänen NHL-uransa on nyt eräänlaisella vedenjakajalla.

– Siinä on kaksi aikaa kovaa pelimiestä. Täytyy toivoa parasta, että kaikki menisi hyvin. Kova paikkahan se on, mutta sitä olen tässä odottanut, että pääsen pelaamaan vähän enemmän ja rooli olisi vähän erilainen.

– Torontossa oli niitä isompia nimiä edessä. Nyt Pittsburghissa on varmasti vähän erinäköistä.

Kapasen 3,2 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimusta on jäljellä vielä kaksi kautta. Sen jälkeenkin hänen pelaajaoikeutensa säilyvät vielä Pittsburghilla.

Vaikka Torontossa menestys jäi puuttumaan, ja karvaat pudotuspelipettymykset tulivat tutuiksi, vuodet Kanadan ykkösmetropolissa olivat Kapasen mieleen.

– Ihan huikeaa aikaa. Torontosta tuli koti, ja sitä se tavallaan on vieläkin minulle. Huikea kaupunki. Tietenkin olisin toivonut vähän parempaa tulosta ja menestystä.

Kapanen ehti pelata Torontossa reilut parisataa peliä. Toissakaudella hän paukutti Leafsille 20 maalia.­

– Olisihan meillä mahdollisuuksia ollut. Muutaman game sevenin hävisimme. Tarina olisi voinut olla hyvin erilainen, jos olisimme ekalta kierrokselta päässeet jatkoon. Se oli se meidän vaikea juttu.

Kiekkomaailman seuratuimpana joukkueena myös valokeila ja paineet olivat Leafsissa suuret.

– Itse ainakin tykkäsin siitä, että siellä oli painetta ja odotetaan paljon. Niin sen pitääkin olla. Siellä elettiin vahvasti mukana niin huonoissa kuin hyvissäkin hetkissä.

Kaukalossa Kapanen tunnetaan yhtenä NHL:n nopeimmista luistelijoista, mutta vauhti on tuntunut olevan välillä päällä myös kaukalon ulkopuolella.

Kapasella on silmää naiskauneudelle, ja kiekkotähden kainalossa onkin viihtynyt vuorollaan ainakin pari näyttävää pohjoisamerikkalaista Instagram-mallia.

Kapanen viihtyy sinkkumiehenä Savon syksyssä.­

Kipinätkin ovat joskus näissä värikkäissä kuvioissa sinkoilleet, ja Kapasen siviilipuolen asioista on syntynyt välillä jonkinlaista somekohuakin.

– Joo, niitä tuntuu välillä olevan, Kapanen hymähtää somekohuille.

Hän kertoo kuitenkin olevansa nyt sinkkumies.

– Nyt ei ole mitään kuvioita. Ihan perheen kanssa olen saanut olla nyt Suomessa.

Kapanen kävi hiljattain myös asuntokaupoilla. Hän osti Floridan West Palm Beachilta yli 400-neliöisen miljoonalukaalin lomailukäyttöön.

– Kun on vapaa-aikaa, voin mennä sinne pelaamaan golfia ja ottamaan vähän arskaa, Kapanen suunnittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?