Rasmus Ristolainen ei ole pelannut jääkiekkoa kohta 8 kuukauteen - NHL - Ilta-Sanomat

Rasmus Ristolainen ei ole pelannut jääkiekkoa pian 8 kuukauteen – seuraa kauden alkua odotellessa mieluummin jalkapalloa

Intohimoinen Liverpoolin fani on keskittynyt erikoispitkän harjoitustaukonsa aikana kehittämään voiman sijaan nopeutta ja kestävyyttä.

Rasmus Ristolaisen tauko peleistä voi hyvinkin venyä yli 10 kuukauteen.­

27.10.2020 21:40

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen kuuluu siihen NHL-pelaajien vähemmistöön, joka ei ollut mukana loppukesän pudotuspeleissä.

Ristolainen, 26, pelasi edellisen kerran maaliskuun alussa. Taukoa peleistä on ehtinyt tulla jo kohta kahdeksan kuukautta, eikä tauko ole vielä hetkeen loppumassa.

Aikaa harjoitteluun on ollut siis poikkeuksellisen paljon. Jollakin seitsemän kuukauden harjoitusjakso voisi tulla korvista.

– Olen yrittänyt suht fiksusti treenata, ettei se alkaisi missään kohtaa tökkiä, Ristolainen kertoo.

– Onhan se toisaalta haastavaa, mutta kun taas miettii, niin mitä muutakaan tekisin? Mieluummin urheilen, kuntoilen ja liikun kuin katselen kotona seiniä.

Ristolainen on harjoittelut Turussa kaksin fysiikkavalmentajansa kanssa.

– Ja Lehkosen Ismon johdolla meillä on pieni jääporukka, jossa olen viime kuukaudet käynyt.

Mukana ovat olleet muun muassa Artturi Lehkonen, Kaapo Kähkönen, Aleksandr Georgijev ja Joonas Järvinen. Ristolainen kertoo, että pian remmiin ovat liittymässä myös Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko.

Ristolainen on ehtinyt taukonsa aikana harjoitella myös uudenlaisella syöttö- ja laukaisunopeutta kehittävällä laitteistolla.­

Ristolainen tunnetaan yhtenä NHL:n hanakimmista taklaajista, joka on fyysisesti rautaisessa iskussa. Miten hän voi enää kehittää fysiikkaansa erikoispitkän tauon aikana?

– En nyt välttämättä enää voimaa tarvitse lisää. Peli on koko ajan nopeampaa, joten siihen täytyy pystyä isona, satakiloisena miehenä vastaamaan. Täytyy pysyä poikien vauhdissa, jaksaa luistella ja pelata. Olen keskittynyt nopeuteen ja kestävyyteen.

– Nyt olen päässyt olemaan jäällä enemmän kuin minään aikaisempana kesänä. Ihan pelitaitojakin olen harjoitellut.

Ristolainen kokee, että kuukausien harjoittelu on tuottanut myös tulosta.

– En mittaa kehitystäni millään tuloksilla, vaan enemmänkin sillä, miten pääsen liikkeelle ja miltä jäällä tuntuu. Se on tuntunut siltä, että pääsen liikkeelle paremmin kuin ennen. Se on mennyt ihan nappiin.

Ristolainen (vas.) on ollut myös luisteluvalmentaja Tiia Hurmeen opissa. Kuva kesältä 2019. Keskellä Artturi Lehkonen.­

Kuinka pitkäksi Ristolaisen pelitauko vielä venyykään? NHL on asettanut alustavan tähtäimensä tulevan kauden aloituksesta tammikuun alkuun. Tällöin tauko venyisi lähes kymmeneen kuukauteen.

NHL-kauden alkaminen tavoitellusti tammikuun alussa on kuitenkin vielä kaikkea muuta kuin varmaa, ja alku voi hyvinkin venyä myöhemmälle talveen.

Ristolainen ei murehdi tulevasta.

– Kaikenlaisia huhuja aina liikkuu milloin mistäkin, mutta minulla ei ole mitään tietoa kauden alusta. En lue uutisia, enkä seuraa asiaa sen tarkemmin.

– Odotan vain, että tulee tekstiviesti kännykkään, kun asiasta tiedetään.

Minkäänlaisia keskusteluja esimerkiksi kasvattajaseura TPS:ssä pelaamisesta ei ole Ristolaisen mukaan käyty.

– Sekin varmaankin riippuu siitä, että jos saisi jotakin alustavia päivämääriä NHL:ltä, niin pystyisi vähän suunnittelemaan tulevaisuutta.

NHL-kauden alkamista odotellessa Ristolainen on nauttinut jalkapallosta. Sitä hän tykkää seurata omien sanojensa mukaan kymmenen kertaa jääkiekkoa enemmän.

– Olen Liverpoolin fani, ja seuraan muutenkin paljon jalkapalloa. Liverpoolin peleistä katson yli 90 prosenttia.

– Katselen ihan kaikki treeni- ja cup-pelitkin, vaikka olisi minkälainen rotaatio ja junioreita kentällä, Ristolainen kertoo.

Tiistai-iltana Ristolainen on jälleen naulittuna television ääreen, kun Liverpool kohtaa Mestarien liigassa tanskalaisen Midtjyllandin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?