Suomalaiset kuumaa kamaa NHL:n pelaajamarkkinoilla – arvostettu urheilukanava pani kiekkoilijoita paremmuusjärjestykseen - NHL - Ilta-Sanomat

Suomalaiset kuumaa kamaa NHL:n pelaajamarkkinoilla – arvostettu urheilukanava pani kiekkoilijoita paremmuusjärjestykseen

ESPN listasi NHL:n parhaita vapaita pelaajia.

Mikael Granlund, Erik Haula ja Sami Vatanen ovat haluttuja vapaita pelaajia.

17.10.2020 17:31

Muiden urheilusarjojen tavoin myös jääkiekon NHL:ssä siirtomarkkinat ovat tänä vuonna poikkeukselliset. Vaikka vapaiden pelaajien markkinat aukesivat jo viime viikolla, paljon kovia pelaajia on vielä vailla seuraa.

Pohjoisamerikkalainen urheilumediajätti ESPN listasi kymmenen parasta rajoittamatonta vapaata pelaaja. Lista on suomalaispainotteinen, sillä viiden parhaimman joukkoon on listattu kolme suomalaispelaajaa.

Mikael Granlund on listalla toisena, Erik Haula neljäntenä ja Sami Vatanen viidentenä.

Granlundin reilun kauden mittainen jakso Nasville Predatorsissa oli hankala. Tehoja tuli odotetusti oikeastaan vain yhden lyhyen pätkän ajan viime talvena. Predators-ajan saldoksi jäi 19 maalia ja 36 tehopistettä 79 ottelussa. Se on odotuksiin nähden vaisua.

Mikael Granlund kieputteli viime kaudella Nashvillen paidassa.

ESPN kirjoittaa, että uusi alku on Granlundille tarpeen ja hänet hankkiva seura saa luotettavasti puolustavan hyökkääjän, joka pelasi vain kaksi vuotta sitten kauden, jolla takoi 0,87 pistettä ottelua kohden. Voidaan myös sanoa, että 28-vuotias Granlund on jääkiekkoilijan ihanneiässä.

Granlundin mahdollisiksi uusiksi osoitteiksi artikkelissa arvioidaan Columbus ja Philadelphia.

Kesken viime kauden Carolinasta Floridaan siirtyneestä Haulasta mainitaan kausi 2017–18, jolloin porilainen paukutti tehot 29+26=55. Loukkaantumiset ovat varjostaneet paria viime kautta, mutta Haulan kykyjä arvioidaan silti positiiviseen sävyyn.

Erik Haula päätti kautensa Florida Panthersin miehenä.

Haulan entinen seura Vegas Golden Knights on osoittanut kiinnostusta suomalaista kohtaan, mutta palkkakatto aiheuttaa ongelmia.

Myös Vatanen vaihtoi seuraa kesken viime kauden, kun hän siirtyi New Jerseystä Carolinaan. Loukkaantumisen takia puolustaja oli pelikunnossa vasta kesän pudotuspeleissä.

Sami Vatanen edusti New Jersey Devilsiä kolmella kaudella.

ESPN pitää merkillisenä sitä, että Vatanen on yhä vapaana. Artikkelissa tosin mainitaan, että jyväskyläläisen pitäisi rooliinsa nähden nakutella enemmän tehopisteitä ja toisaalta puolustaa entistä paremmin. Hänelle povataan sopimustarjouksia, mutta tuskin kärkipään joukkueista.

Listan keulilla on viimeksi Floridaa edustanut Mike Hoffman. Listalla suomalaisten välissä kolmantena on Dallasissa Stanley Cupin finaaleja pelannut konkari Corey Perry.

NHL:n on määrä alkaa tammikuun alussa, mutta koronatilanne saattaa vielä viivästyttää kauden aloitusta. Aikaa sopimusten solmimiseen on vielä reilusti ennen kuin harjoitusleirit alkavat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?