Kauppahuhujen keskellä olevan Patrik Laineen leiristä kova paljastus - NHL - Ilta-Sanomat

Kauppahuhujen keskellä olevan Patrik Laineen leiristä kova paljastus

Laineen kauppaaminen olisi suomalaistähden agenttien mukaan hyväksi sekä pelaajalle että Winnipegille, kertoo TSN.

Pukeeko Patrik Laine vielä Jetsin paidan ylleen?

16.10.2020 10:38

Kauppahuhut ovat pyörineet Patrik Laineen ympärillä jo tovin.

Lisää vettä myllyyn saatiin, kun kanadalaiskanava TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi tiedoistaan tv-lähetyksessä.

LeBrunin mukaan Laineen agentuurin edustajat Mike Liut ja Andy Scott ovat sanoneet, että suomalaistähdet kauppaaminen olisi todennäköisesti sekä Laineen itsensä että Jetsin etu.

– Heidän mukaansa kommunikaatio Jetsin GM:n Kevin Cheveldayoffin kanssa on ollut hyvin selkeää tämän asian tiimoilta, LeBrun jatkoi.

– Osapuolten välillä on selkeä ymmärrys, mihin tämä on todennäköisesti menossa.

LeBrunin mukaan agentit kuitenkin kertoivat, ettei Laine ole esittänyt varsinaista siirtopyyntöä pois Winnipegistä.

Kanadalaistoimittaja nosti esiin, kuinka viime vuosina on käyty tiuhaan keskustelua siitä, ettei Laine saa tasaisesti peliaikaa ykkösketjussa.

LeBrun myös korosti, ettei Jets ole kauppaamassa Lainetta vain kauppaamisen takia, vaan toiseen suuntaan olisi tultava suomalaispyssyn arvon mukainen korvaus, joka hyödyttäisi Jetsiä.

Laineen sopimusta Jetsin kanssa on jäljellä vielä ensi kausi. Tämän jälkeen tamperelaisen pelaajaoikeudet säilyisivät yhä Winnipegissä, mutta hänelle olisi todennäköisesti luvassa tuntuva palkankorotus, joka aiheuttaisi ongelmia palkkakattonsa kanssa ahtaalle ajautuneelle Jetsille.

Pari viikkoa sitten kuumimmillaan velloneet kauppahuhut Laineen ympärillä ehtivät jo laantua hieman, kun Jets sai hankittua kaipaamansa kakkosentterin Paul Stastnyn viime viikolla halpaan hintaan Vegasista.

Joukkue etsii tiettävästi siirtomarkkinoilta vielä ainakin profiilipuolustajaa.

NHL:n siirtomarkkinat ovat nyt normaalista huomattavasti poikkeavat vallitsevan epävarmuuden ja paikallaan pysyvän palkkakaton takia.

Esimerkiksi vapaiden pelaajien markkinat ovat olleet auki jo viikon, mutta suomalaisista Mikael Granlund, Sami Vatanen ja Erik Haula eivät ole vieläkään löytäneet uutta työnantajaa.

Lähes kaikki vapaat pelaajat ovat lisäksi joutuneet tyytymään selvästi odotettua vähäpalkkaisempiin ja kestoltaan lyhyempiin sopimuksiin.

NHL on asettanut tähtäimen tulevan kauden alkamisesta tammikuun alkuun, mutta kauden alkamisen esteenä on vielä monta mutkaa, ja se voi hyvinkin viivästyä tavoitteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?