Nate Thompson teki uuden NHL-sopimuksen raitistumisensa vuosipäivänä - NHL - Ilta-Sanomat

Viinaa ja kovia huumeita käyttänyt hyökkääjä teki uuden NHL-sopimuksen raitistumisensa vuosipäivänä: ”Toinen mahdollisuus”

Uransa alkuaikojen rajusta päihteidenkäytöstä puhunut Nate Thompson solmi sopimuksen Winnipegiin raitistumisensa vuosipäivänä.

Nate Thompson kokee olevansa uransa suhteen jatkoajalla.­

14.10. 13:01

NHL-hyökkääjä Nate Thompsonilla oli aihetta juhlaan viikonloppuna. Hän teki vuoden mittaisen ja 750 000 dollarin (noin 640 000 euroa) arvoisen sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa 10.10. Tuolla päivämäärällä on kuitenkin Thompsonin elämässä suurempikin merkitys.

Lokakuun kymmenes on hyökkääjän uuden, päihteettömän elämän vuosipäivä. Menneenä viikonloppuna tuli täyteen neljä vuotta raittiina. Tästä saavutuksesta Thompson, 36, kertoo olevansa ylpeämpi kuin mistään kiekkokaukalossa saavuttamastaan asiasta.

– Ilman raitistumistani en missään nimessä olisi tässä puhumassa teille. Katson asiaa niin, että minulla on nyt toinen mahdollisuus elämässä, hän sanoo Winnipeg Sunin haastattelussa.

Thompson puhui alkuvuodesta Sportsnetille päihteiden hallitsemasta entisestä elämästään. Jo 11–12-vuotiaana alkoholin käytön aloittanut kiekkoilija pelasi NHL-matseja krapulassa ja treenasi pilvessä. Repertuaariin kuuluivat ammattilaisuran alkuaikoina viinan ja kannabiksen lisäksi muun muassa kokaiini, ekstaasi ja sienet.

– Tunnen olevani urani suhteen jatkoajalla raitistuttuani, joten se on minulle äärettömän tärkeä asia. Raitistuminen on muuttanut omani ja läheisteni elämän paremmaksi. Olen todella kiitollinen, että sain juhlia neljän vuoden virstanpylvästä, Thompson sanoi Winnipeg Sunille.

Hyökkääjä joutui miettimään pitkään ennen kuin päätti puhui muutaman vuoden takaisista ongelmistaan. Hän päätti tammikuussa lopulta antaa haastattelun aiheesta toivoen, että voisi sillä tavalla auttaa muita samoista ongelmista kärsiviä.

– Ajattelin että jos pystyisin auttamaan edes yhtä ihmistä hankkimaan apua, se olisi voitto. Haastattelu oli vaikea tehdä, mutta se oli sen arvoista, jos se auttoi jotakuta. Ja se auttoi. Olen saanut paljon palautetta ihmisiltä, jotka sanovat haastattelun auttaneen heitä toipumisessa.

Kaudella 2006–07 NHL:ssä debytoinut Thompson on pelannut urallaan 767 runkosarjan ottelua ja tehnyt niissä 156 tehopistettä. Hän on myös edustanut Yhdysvaltoja kahdesti jääkiekon MM-kisoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?