Mikko Koivu kertoo, miksi valitsi Columbuksen – ”Olen todella innoissani” - NHL - Ilta-Sanomat

Mikko Koivu kertoo, miksi valitsi Columbuksen – ”Olen todella innoissani”

Mikko Koivun NHL-ura jatkuu Columbuksessa, jonne Jarmo Kekäläinen pestasi suomalaiskonkarin ensi kaudeksi.

Koivu toimi Minnesotan kapteenina 11 viime kauden ajan.

12.10.2020 1:18

Mikko Koivu, Columbus Blue Jackets. Yhdistelmä, joka vaatii hieman totuttelua.

Minnesota Wildia 15 kauden ja yli 1 000 ottelun ajan edustaneen 37-vuotiaan suomalaiskonkarin NHL-uraan kirjataan vielä uusi luku. Koivu on nyt Columbuksen mies.

Jarmo Kekäläisen johtama ohiolaisseura tiedotti lauantai-iltana tehneensä yksivuotisen ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Koivun kanssa, jolle Minnesota ei enää tarjonnut jatkoa.

– Olihan se tietenkin aluksi kova paikka, kun sain tietää, ettei Minnesotasta tule enää jatkoa. Mutta asiaa sulateltuani käänsin katseen uuteen haasteeseen ja uuteen kappaleeseen elämässä. Se on raikas uusi juttu, joita elämässä yleensäkin tarvitaan, Koivu sanoi sunnuntaina medialle järjestetyssä videopuhelussa.

– Nyt minulla on mahdollisuus Blue Jacketsissa ja olen siitä todella innoissani. Odotan, että pääsemme aloittamaan ja pääsen tutustumaan pelaajiin, seuraan, kaupunkiin, faneihin ja kaikkeen tässä ympärillä. Jännittäviä aikoja.

Pitkästä ja komeasta urastaan huolimatta Koivu ei ole päässyt maistamaan menestystä NHL:ssä. Minnesotan kanssa hän eteni parhaimmillaan vain pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Suomalaiskonkari herätti kiinnostusta vapaiden pelaajien markkinoilla. The Athleticin mukaan ainakin Philadelphia ja Florida tekivät hänelle tarjouksen.

Koivu kertoi, että uuden joukkueen valinnassa painoivat etenkin menestysmahdollisuudet.

– Haluan voittaa. En ole koskaan saanut mahdollisuutta mennä pitkälle pudotuspeleissä. Se on minulle nyt ehdoton ykköstavoite ja syy, miksi allekirjoitin sopimuksen Columbukseen.

Columbus on tullut viime kausien aikana tunnetuksi ennen kaikkea sitoutuneesta ja kurinalaisesta pelaamisestaan, jossa vapaamatkustajia ei ole. Tinkimättömästä työnteostaan läpi uransa tunnettu Koivu sopii täydellisesti joukkueen profiiliin.

– Halusin päästä joukkueeseen, jota vastaan on vaikea pelata. Columbus on juuri sellainen.

Joukkue on hyvin valmennettu, ja siellä on paljon nuoria tähtiä. Olen viime vuosina pelannut Blue Jacketsia vastaan kovia pelejä ja seurannut heitä pudotuspeleissä. Olen ajatellut, että se sopisi hyvin minulle, Koivu sanoi.

GM Kekäläinen on nostanut vuonna 2013 alkaneella valtakaudellaan yhdessä päävalmentaja John Tortorellan kanssa Columbuksen pohjalta uskottavaksi NHL-seuraksi.

Blue Jackets on edennyt pudotuspeleihin jo neljällä peräkkäisellä kaudella, mutta todellinen jättipotti antaa yhä odottaa itseään.

Uransa kenties viimeiselle kaudelle Koivulle sovitellaan Columbuksessa todennäköisesti kolmossentterin viittaa, ja häneltä odotettaneen hyökkäystehojen sijaan etunenässä varmaa puolustussuunnan pelaamista.

Koivun lisäksi perjantaina alkaneiden NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden kuumat suomalaisnimet ovat Mikael Granlund, Sami Vatanen ja Erik Haula, joista kukaan ei vielä sunnuntai-iltaan mennessä ollut päässyt sopimukseen uudesta työnantajastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?