Sairastuneen tyttärensä takia NHL-kuplan jättänyt Tuukka Rask paljastaa, miksi ei palannut takaisin kuplaan - NHL - Ilta-Sanomat

Tuukka Rask avautui dramaattisesta lähdöstään NHL-kuplasta: ”Tiedän tehneeni oikean päätöksen”

Suomalaismaalivahti on kertonut bostonilaislehdelle elokuun dramaattisista päivistä.

Siirtohuhujen kohteeksi joutunut Tuukka Rask, 33, haluaa jatkaa uraansa Bostonissa.­

9.10.2020 6:48

Pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa seuraava väki yllättyi elokuun puolivälissä, kun Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask, 33, ilmoitti jättävänsä NHL-kuplan kesken pudotuspelien. Tuoreessa Boston Heraldin haastattelussa Rask vahvistaa jo aiemmin julkisuudessa olleet tiedot, että syynä oli hänen tyttärensä sairastuminen.

– Vaimoni soitti ja kertoi tyttäremme olevan sairaana ja tarvitsevan sairaalahoitoa, koska hän ei voinut hyvin. Siinä tilanteessa minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin palata kotiin, Rask kertoo.

Raskilla ja hänen vaimollaan on kolme tytärtä.

Sosiaalisessa mediassa arvuuteltiin Raskin motiiveja kuplasta poistumiseen. Moni arveli hänen jättäneen joukkueensa, koska ei viihtynyt erityisolosuhteissa. Haastattelussa Rask harmittelee näitä spekulaatioita. Hänen mukaansa koronakuplassa eläminen oli kauheaa, mutta ei mahdotonta.

– Jos minulla ei olisi ollut hyvää syytä lähteä, en olisi tietenkään lähtenyt sieltä. Tiedän tehneeni oikean päätöksen, Rask sanoo.

Hänen mukaansa tytär voi nyt hyvin.

Elokuussa pohdittiin myös sitä, voisiko Rask palata kuplaan Bostonissa vierailun jälkeen. Hän olisi joutunut kahden viikon karanteeniin, mutta olisi ollut sen jälkeen pelikelpoinen. Maalivahdin mukaan pelissä olivat tärkeämmät asiat kuin jääkiekko.

– Kyse oli epävarmuudesta. Olisi ollut eri asia, jos olisin voinut sanoa tyttärelleni lähteväni pois kahdeksi viikoksi ja palaavani sitten kotiin.

– Mutta niin en voinut tehdä, vaan minun olisi pitänyt sanoa, etten tiedä milloin palaan kotiin. Se olisi voinut vaikuttaa hänen henkiseen ja ruumiilliseen tilaan, mikä ei olisi ollut hyvä asia kenellekään, Rask pohtii.

Kuplasta poistumisen takia mediassa on esitetty arveluja, joiden mukaan Rask mahdollisesti joutuu lähtemään Bruinsin maalin suulta. Haastattelussa suomalaisveskari kertoo haluavansa jatkaa uraansa Bostonissa, eikä ole innostunut siirrosta toiseen seuraan.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?