Jarmo Kekäläinen veti NHL:n varaustilaisuudessa hihastaan ässän, joka yllätti kanadalaistoimittajat totaalisesti - NHL - Ilta-Sanomat

Jarmo Kekäläinen veti NHL:n varaustilaisuudessa hihastaan ässän, joka yllätti kanadalaistoimittajat totaalisesti

Sportsnetin tv-studiossa ei ollut mitään hajua, kenet Jarmo Kekäläinen varasi Columbukseen ensimmäisellä kierroksella.

Jarmo Kekäläinen pääsi yllättämään tv-porukan.­

7.10. 7:37

NHL:n varaustilaisuus pidetään poikkeuksellisesti etäyhteyksin. Ensimmäinen kierros oli ohjelmassa Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna.

Tilaisuuden Kanadassa televisioineen Sportsnetin lähetyksen huvittavin hetki koettiin Columbus Blue Jacketsin varausvuorolla.

21. vuorolla varaamaan päässeen Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ilmoitti varaavansa venäläisen laitahyökkääjän Jegor Tshinahovin.

Tänä syksynä KHL-joukkue Avangard Omskin riveihin noussut Tshinahov, 19, oli Kekäläiseltä todellinen yllätysvalinta heti ensimmäiselle kierrokselle. Venäläishyökkääjää ei ollut juuri noteerattu ennakkoarvioissa.

Esimerkiksi The Athleticin draft-analyytikko Corey Pronman ei ollut laskenut Tshinahovia varattavan millään seitsemästä kierroksesta.

Kekäläisen pöytään lyömä jokerikortti pääsi yllättämään pahanpäiväisesti myös Sportsnetin kokeneen studioväen.

Kun kuva palasi Kekäläisestä studioon, kanadalaistoimittajat olivat äimän käkenä.

Studion viidellä miehellä oli edessään sivukaupalla muistiinpanoja lähes kaikista mahdollisista avauskierroksella varattavista pelaajista, joista kokeneet asiantuntijat ammensivat jutunjuurta monituntiseen lähetykseen.

Tshinahovista ei ollut sanaakaan.

Entinen NHL-GM ja arvostettu tv-asiantuntija Brian Burke ilmeisimmin googletti hätäisesti Tshinahovin nimeä, sillä hänellä oli vielä puhelin kädessään.

– Minä hikoilen, toinen asiantuntija Sam Cosentino parahti ja myönsi suoraan, ettei hänellä ole hajuakaan tästä kaverista.

– Luulen, että hän on venäläinen laitahyökkääjä, Burke jatkoi itseironisesti naureskellen.

Studiossa otettiin Kekäläisen yllätysveto lopulta huumorilla vastaan.

– Tämä on paras: näin Samin selaavan papereitaan, näin Miken selaavan papereitaan, mutta voin sanoa, että me olemme nyt täysin pihalla, Elliotte Friedman puolestaan nauroi.

Tilanteen voit katsoa tästä.

Kekäläinen kommentoi monet yllättänyttä valintaansa myöhemmin Blue Jacketsin nettisivuilla.

– Kaikella kunnioituksella, meillä on kykyjenetsijämme syystä. Heihin me luotamme, ja heidän listansa ja raporttinsa ovat kaikista tärkeimpiä, Kekäläinen sanoi.

– Olemme seuranneet tätä kaveria koko vuoden, ja hän oli todella korkealla listallamme. Olemme innoissamme, että saimme hänet.

Kekäläisen mukaan vasta lokakuulle venynyt NHL:n varaustilaisuus antoi mahdollisuuden tarkkailla eurooppalaispelaajia poikkeuksellisesti vielä uuden kauden alussa.

Poikkeuksellinen mahdollisuus toi lisänäkemystä pelaajatarkkailuun, sillä nuorien pelaajien kehityksessä tapahtuu paljon puolessa vuodessa.

– Hän oli todella korkealla listoillamme. Meillä olisi ehkä ollut mahdollisuus poimia hänet myöhemminkin, mutta jos jotakin olen oppinut näiden 25 vuoden aikana, jotka olen ollut NHL-joukkueiden kanssa tekemisissä, niin jos sinulla on noin korkealla listoillasi oleva kaveri saatavilla, otat hänet, Kekäläinen sanoi.

Ensimmäisellä kierroksella varattiin yksi suomalaispelaaja. Se oli HIFK:n Anton Lundell, jonka Florida Panthers poimi numerolla 12. Kaikki avauskierroksen 31 varausta näet täältä.

Loput kuusi kierrosta varataan Suomen aikaa kello 18.30 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?