Anton Lundellin jännitys huipentui, pääsi samaan NHL-seuraan esikuvansa kanssa – ”Nyt olen helpottunut ja tyytyväinen” - NHL - Ilta-Sanomat

Anton Lundellin jännitys huipentui, pääsi samaan NHL-seuraan esikuvansa kanssa – ”Nyt olen helpottunut ja tyytyväinen”

Florida Panthers varasi Anton Lundellin NHL:n varaustilaisuuden 12. pelaajana.

Florida Panthers poimi Anton Lundellin.­

7.10.2020 5:43

Poikkeuksellisesti vasta lokakuun alussa järjestetyn NHL:n varaustilaisuuden suomalainen kärkinimi ja ainoa ensimmäisen kierroksen varaus oli Anton Lundell.

Hiljattain 19 vuotta täyttänyt HIFK:n sentterilupaus varattiin Florida Panthersiin numerolla 12.

– Totta kai mahtavat fiilikset päästä Floridaan. Ihan pienestä asti olen aina unelmoinut pelaavani joskus NHL:ssä. Nyt olen askeleen lähempänä sitä. Oli tosi hyvä fiilis, kun varaus vihdoin tuli, Lundell kertoi IS:lle.

– Se oli aika jännittävä tilaisuus kuitenkin. Nyt olen helpottunut ja tyytyväinen.

Lundell kertoi, ettei kuitenkaan osannut odottaa Floridan valitsevan häntä.

Lundell seurasi videoyhteyksien avulla järjestettyä varaustilaisuutta lähipiirinsä kanssa Helsingin jäähallin ravintolatiloissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Vielä tiistai-iltana hän johti HIFK:n ykkösketjua 3–1-voittoon päättyneessä ottelussa Pelicansia vastaan.

– On ollut aika pitkä päivä, mutta hauska. Muistan tämän varmasti pitkään. Voitimmekin vielä, mikä teki päivästä entistä paremman. Pelin jälkeen menimme illalliselle ja sitten odottelimmekin vain draftia. Meitä oli täällä parisenkymmentä henkeä.

– Oli mahtavaa, että perhe ja kaverit olivat täällä. Oli erityistä päästä jakamaan tämä päivä heidän kanssaan.

Varhain keskiviikkoaamuna pidettiin vain ensimmäinen kierros. Loput kuusi ovat ohjelmassa keskiviikkoiltana.­

Lundell on kertonut pitävänsä Floridan ykköstähteä ja joukkueen kapteenia Aleksander Barkovia yhtenä suurimmista esikuvistaan, jonka pelaamisesta hän on imenyt oppia.

Barkovin tavoin keskushyökkääjänä pelaava Lundell pääsi nyt samaan seuraan esikuvansa kanssa. Kenties tulevaisuudessa suomalaisakseli johtaa Panthersin kahta kärkiketjua.

– Olen seurannut kauan Barkovin pelejä. Olemme mielestäni aika samantyyppisiä pelaajiakin. Samanlaisia vahvuuksia ja asioita pelissä, Lundell pohti.

– Olen todella innoissani. Barkov on yksi liigan parhaista pelaajista.

Lundellista tuli jo kolmas Floridan ykköskierroksen suomalainen sentterivaraus kahdeksan edellisen varaustilaisuuden aikana. Vuonna 2013 Panthers poimi Barkovin ja 2016 Henrik Borgströmin, joka siirtyi hiljattain Lundellin joukkuekaveriksi HIFK:hon.

Panthers on ollut pitkään sekavassa tilassa, eikä joukkue ole päässyt nauttimaan minkäänlaisesta menestyksestä aikapäiviin.

Nyt seurassa puhaltavat kuitenkin muutoksen tuulet. Joukkueen uudeksi GM:ksi nimettiin hiljattain Bill Zito, joka toimi pitkään Jarmo Kekäläisen aisaparina Columbuksessa.

Ziton toivotaan tuovan ryhtiä aurinkorantojen joukkueeseen.

Lundell päässee aloittamaan NHL-uransa rauhassa kaukana suurimmista parrasvaloista, sillä Panthers on Pohjois-Amerikassa sarjan pienimmän mediahuomion joukkueita, jonka ympärillä ei juurikaan ylimääräistä hälinää ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?