Patrik Laine: Taas uusi seura liitetty NHL:n suomalaistähteen - NHL - Ilta-Sanomat

Winnipegin pomolta salamyhkäinen kommentti Patrik Laineen tilanteesta – taas uusi seura liitetty suomalaistähteen

Huhumylly Patrik Laineen ympärillä pyörii kovana.

Patrik Laine on siirtohuhujen kohteena.­

5.10.2020 19:17

Patrik Laineen mahdollinen kauppaaminen pois Winnipeg Jetsistä on ollut NHL-median kuumimpia puheenaiheita muutaman viime viikon.

Jetsin GM Kevin Cheveldayoff otti varovaisesti kantaa suomalaistähden tilanteeseen maanantaina Winnipegissä, missä media tenttasi Jetsin pomoa ennen keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa järjestettävää NHL:n varaustilaisuutta.

Cheveldayoffilta kysyttiin tarkennuksia hänen aiempaan kommenttiinsa, jossa Cheveldayoff ei sulkenut pois mahdollisuutta kaupata Lainetta.

– Olen aina valmis kuuntelemaan (tarjouksia), Cheveldayoff kommentoi ylimalkaisesti.

NHL:n palkkakatto pysyy ensi kaudella samassa 81,5 miljoonassa Yhdysvaltain dollarissa, mikä aiheuttaa päänvaivaa Jetsille ja monille muille seuroille.

– Palkkakattotilanne ja taloudellinen epävarmuus näyttelevät roolia tässä vaiheessa, kun vapaiden pelaajien markkinat avautuvat.

Laineen, 22, tulevaisuus Winnipegissä on kaikkea muuta kuin varmaa. Monien asiantuntijoiden mielestä Jetsin kannattaisi myydä Laine nyt, kun suomalaistykin markkina-arvo on korkea.

Nuoren uransa ehjimmän kauden pelanneella Laineella on nykyistä siltasopimusta (cap hit 6,75 miljoonaa dollaria) Jetsin kanssa jäljellä vielä ensi kausi.

Laineen seuraavan sopimuksen kausipalkka nousee uusiin lukemiin, mikä asettaa Jetsin entisestä vaikeampaan tilanteeseen. Joukkue on tällä hetkellä epätasapainossa, ja palkkakatto tulee uhkaavasti vastaan.

Jetsin kokoonpano huutaa lisävahvistuksia keskikaistalle ja puolustukseen. Pääasiassa oikealla laidalla pelaavan Laineen kauppaaminen toisi vaihtokaupassa Jetsiin mahdollista helpotusta keskikaistalle tai puolustukseen.

Jetsin alakertaa on moukaroitu kuluneen reilun vuoden aikana rajusti. Nyt tilanne on se, että ykköspuolustaja Josh Morrisseyn jälkeen taso putoaa rajusti.

Toinen akuutti ongelma on kakkosketjun keskellä, josta puuttuu edelleen mitat täyttävä sentteri.

– Dustin Byfuglienin puuttuminen jätti aukon puolustukseemme. Yritämme vahvistaa puolustusta. Odotamme ja seuraamme myös, miten (keskushyökkääjä) Bryan Littlen toipuminen etenee. Sentteriosasto on yhtä tärkeä kuin puolustus, muistutti Cheveldayoff.

Jets aikoo olla mahdollisuuksien mukaan aktiivinen siirtomarkkinoilla.

– Meillä on mahdollisuus katsoa eri vaihtoehtoja, kuten pelaajakaupat tai UFA-markkinat, joiden kautta voimme mahdollisesti vahvistaa näitä osa-alueita. Aiomme olla aktiivisia molemmissa, jos se on meidän mielestämme järkevää.

Aiemmin Jetsin kauppakumppaneina väläyteltiin Jarmo Kekäläisen manageroimaa Columbus Blue Jacketsia ja Sebastian Ahon sekä Teuvo Teräväisen tähdittämää Carolina Hurricanesia, mutta neuvottelut tyssäsivät.

Tuorein Laineeseen liitetty seura on itäisessä konferenssissa pelaava Philadelphia Flyers, jonka riveistä löytyy muutamia kiinnostavia puolustajanimiä, jotka saattaisivat kiinnostaa Jetsin seurajohtoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?