NHL-seuran maskottina toiminutta epäillään seksuaalisesta häirinnästä – syytetyltä vaaditaan miljoonan dollarin korvauksia - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-seuran maskottina toiminutta epäillään seksuaalisesta häirinnästä – syytetyltä vaaditaan miljoonan dollarin korvauksia

Los Angeles Kings tiedotti asiasta perjantaina.

Los Angeles Kingsin maskotti Bailey ampumassa rangaistuslaukausta NHL:n tähdistötapahtumassa tammikuussa.­

3.10.2020 10:37

NHL-seura Los Angeles Kings tiedotti irtisanoneensa seuran maskottina toimineen miehen. Miestä vastaan on nostettu syyte seksuaalisesta häirinnästä.

Kings tiedottaa aloittaneensa tapauksesta myös sisäisen tutkinnan. Asiasta kertoi uutistoimisto AP.

Kingsin ”ice crew’ssa” työskennellyt nainen on haastanut oikeuteen maskottina toimineen miehen lisäksi seuran ja sen omistajan AEG:n. Hän vaatii syytetyiltä miljoonan dollarin korvauksia.

– Emme aio kommentoida asiaa tarkemmin keskeneräisen oikeudenkäynnin vuoksi, Kings totesi lyhyesti tiedotteessaan.

Syytteen mukaan syytetty oli häirinnyt kantajaa fyysisesti ja erottanut tämän protestoinnin seurauksena. Seura taivutteli naisen palaamaan, mutta syytteen mukaan häirintä jatkui edelleen, ja nainen joutui irtisanoutumaan työstään.

TMZ:n mukaan häirintä oli moninaista: maskotin virkaa toimittanut miehen kerrotaan muun muassa piinanneen naista irstailla vitseillä sekä kosketelleen häntä takapuolesta ja rinnoista. Eräässä syytekohdassa miehen väitetään myös työntäneen lantiotaan naisen kasvoihin.

AP:n mukaan samaista miestä syytettiin seksuaalisista väärinkäytöksistä jo vuonna 2017. Hänen väitettiin tuolloin puristelleen miehen pakaroita Kingsin kotihallin, Staples Centerin hississä. Juttu soviteltiin vuotta myöhemmin.

Bailey-nimeä kantava, leijonaa mukaileva maskotti on esiintynyt Kingsin kotiotteluissa vuodesta 2007 lähtien, jolloin myös syytettynä oleva mies aloitti työnsä joukkueessa.

Bailey on valittu ESPN:n vuoden NHL-maskotiksi vuonna 2014. The Hockey Newsin vastaavan palkinnon se nappasi neljä vuotta myöhemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?