NHL: Kyseenalainen tuomio voi ratkaista koko finaalisarjan - NHL - Ilta-Sanomat

Kyseenalainen tuomio voi ratkaista koko NHL:n finaalisarjan – tilanne kuohutti ottelun jälkeen: ”Jamie hönkäisi ja kaveri meni nurin”

Dallasin saama jäähy jatkoajalla herätti tunteita.

Jamie Bennin (oik.) ja Tyler Johnsonin kamppailutilanne kuohutti NHL:n neljännessä finaalissa.­

26.9. 11:10

Ohikiitävä hetki saattoi olla ratkaiseva koko Stanley Cup -finaalisarjan kannalta. Dallas Starsin kapteeni Jamie Benn takertui neljännen loppuottelun jatkoajalla Tampa Bay Lightningin hyökkääjään Tyler Johnsoniin.

Johnson kaatui. Benn sai jäähyn Dallasin kannalta täysin turhasta tilanteesta.

Kevin Shattenkirk laukoi tilannetta seuranneella ylivoimalla äkkikuolemamaalin. Tampa voitti 5–4 ja siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 3–1-johtoon mestaruussarjassa.

Dallasin Joe Pavelski kritisoi jäähyä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Kärsivällisyyteni ei riitä jäähytuomioihin, jotka annetaan, kun Tyler Johnson astuu Jamie Bennin eteen tilanteessa, joka ei oikeasti vaikuta peliin, Pavelski kommentoi.

– Jamie hönkäisi häntä kohti – ja kaveri meni nurin. On pudotuspelit ja jatkoaika. Oletamme, että saamme taistella voitosta viidellä viittä vastaan, Pavelski jatkoi.

36-vuotias hyökkääjä teki ottelussa kaksi maalia.

– Olen eri mieltä tuomarin kanssa jäähytuomiosta, mutta emme voi vaikuttaa asiaan. Mennään eteenpäin, Dallasin ruotsalaispuolustaja John Klingberg komppasi.

Dallas Starsin Jamie Benn (oik.) sai kampitusjäähyn Tyler Johnsonin kaaduttua Tampa Bayn siniviivalla.­

– Näin kaksi pelaajaa, jotka taistelivat irtokiekosta. Heidän pelaajansa koukkasi meidän pelaajaamme ja meidän pelaajamme yritti taistella itsensä irti koukusta, Dallasin valmentaja Rick Bowness sanoi ja jatkoi:

– Kaksi pelaajaa taistelee pudotuspeleissä irtokiekosta. That’s a hockey play. Se on normaali pelitilanne jääkiekossa. Pelaajat haluavat ratkaista ottelut täysillä kentällisillä. He ovat oikeassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?