ESPN: NHL-pelaajat kertoivat, millaista oli viettää aikaa pudotuspelikuplassa – kannabiskarkkeja, toteutumattomia lupauksia ja jatkuvaa testausta - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-pelaajat paljastivat, millaista pudotuspelikuplassa oli – kannabista käytettiin ”toipumista tai nukahtamista varten”

ESPN haastatteli yhdeksää NHL-pelaajaa selvittääkseen, millaista playoff-kuplassa todellisuudessa oli.

Edmonton Oilersin kotiareena Rogers Place toimii Stanley Cup -finaalien pelipaikkana.­

22.9. 21:54

Kaksi tusinaa NHL-joukkueita vetäytyi Edmontoniin ja Torontoon muodostettuihin kupliin, kun liigan pudotuspelit käynnistyivät parisen kuukautta sitten.

Nyt joukkueita on jäljellä enää kaksi, kun ”suomalaisjoukkue” Dallas Stars ja Tampa Bay Lightning pelaavat pokaalista Edmontonin Rogers Placessa.

Se, millaisissa oloissa NHL-pelaajat ovat aikaansa kuplan sisällä viettäneet, on pysynyt pitkälti mysteerinä. Yksi syy tähän on, että kuplaan päästettiin vain NHL:n omat toimittajat.

Tiistaina yhdysvaltalainen urheilumedia ESPN kuitenkin julkaisi artikkelin, joka lupasi avata mysteeriä. ESPN oli haastatellut juttua varten nimettömänä yhdeksää NHL-pelaajaa.

Kahdeksan viikon aikana kuplassa oleville pelaajille on tehty yhteensä 32 374 koronavirustestiä – ilman yhtäkään tartuntaa.

Haastatellut pelaajat kertoivat, että turvatoimet ja testaukset saivat heidät tuntemaan olonsa erittäin turvalliseksi.

Toisaalta muun muassa tiukkojen turvatoimien vuoksi monet pelaajille luvatut ajanvietteet ja mukavuudet jäivät toteutumatta. Pelaajille oli luvattu mahdollisuus esimerkiksi golfaamiseen ja perhokalastamiseen.

– Eräässä pienessä esitteessä, jonka he lähettivät pelaajille, oli kuva miehestä perhokalastamassa vuorilla. Yksi pelaajistamme ihmetteli: ”Mistä ihmeestä he saivat tuon kuvan vuorista? Vuoret ovat ainakin kolmen tunnin matkan päässä”, kertoi huvittuneena eräs Edmontonin kuplassa pelannut pelaaja.

Toronton Scotiabank Arena toimi pudotuspelien toisena pelipaikkana konferenssifinaaleihin saakka.­

Monien muidenkin lupauksien osalta pelaajat saivat pettyä. Heille oli esimerkiksi sanottu, että konferenssifinaaleista eteenpäin pelaajien perheet voivat liittyä kuplaan.

Myöhemmin NHL kuitenkin ilmoitti, ettei se saanut poikkeuslupaa hallitukselta, mikä teki muiden kuin kanadalaispelaajien Kanadassa asuvien perheiden saapumisen kuplaan mahdottomaksi.

Juhliminen ja mahdollinen alkoholinkäyttö on herättänyt myös kysymyksiä – etenkin sen jälkeen, kun Washington Capitalsin pelaajista levisi tällaiseen käytökseen viittaavia kuvia.

Haastatellut pelaajat kertoivat, että alkoholia oli tarjolla, mutta sen käyttäminen pysyi maltillisena.

– Jos jollakin joukkueella on kaksi vapaapäivää pelien välillä, kyseinen joukkue kokoontuu – varsinkin kun pelaajana et ole ollut toisten ihmisten lähellä kuukausiin. Aiotko kertoa 34-vuotiaalle kaverille, ettei hän voi ottaa muutamaa drinkkiä pelin jälkeen tai mennä uima-altaan äärelle? eräs NHL-pelaaja kommentoi ESPN:lle.

Lisäksi pelaajat käyttivät ESPN:n jutun mukaan kannabista sisältäviä karkkeja ja purukumeja. Kanadassa kannabiksen käyttäminen on laillista.

– Kannabispurukumeja ja juomista oli, mutta mielestäni pelaajat yrittivät suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla. En usko, että ketkään joivat juhliakseen. Kun kaverit ottivat kannabiskarkkeja, se oli pikemminkin toipumista tai pelin jälkeen nukahtamista varten. Sen sijaan, että nukahdit kello 4 tai 5 aamulla, pelaajat pystyivät nukahtamaan kello 1, jotta he ehtivät nukkua seitsemän tuntia, kertoi läntisen konferenssin veteraanipelaaja.

Vartijat vartioivat heinäkuun lopussa Torontossa Royal York -hotellia, jossa osa joukkueista tai NHL:n henkilökunnasta majoittui.­

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjassa nähtiin aiemmin erikoinen tempaus, kun Seattle Seahawksin tulokaspelaaja Kemah Siverand yritti salakuljettaa naispuolista vierasta koronan vuoksi tarkkaan varjeltuun, joukkueen käyttämään hotelliin.

Haastatellut NHL-pelaajat kertoivat ESPN:lle, ettei kiekkokuplassa tällaista sattunut, eikä kukaan myöskään pyrkinyt livahtamaan kuplan ulkopuolelle.

Pelaajat kommentoivat, ettei kukaan halunnut olla se henkilö, joka päätyy saamaan koronavirustartunnan ja mahdollisesti romuttaa koko kuplan idean.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?