Kovia vertauksia! NHL:n legendat hehkuttavat Miro Heiskasta - NHL - Ilta-Sanomat

Kovia vertauksia! NHL:n legendat hehkuttavat Miro Heiskasta

Miro Heiskanen on saanut runsaasti kehuja viime viikkoina. Ne tuskin loppuvat ihan hetkeen.

Miro Heiskanen kaukalossa viime talvena vierasottelussa Bostonissa.­

18.9. 20:07

Tämän syksyn pudotuspelit ovat todistaneet viimeisillekin NHL:n seuraajille Miro Heiskasen kyvyt.

Dallas Starsin 21-vuotias puolustaja on paukutellut 21 pudotuspeliotteluun hurjat 5+17=22 tehopistettä ja paistatellut otsikoissa viikosta toiseen.

Nyt espoolainen saa suitsutusta NHL:n puolustajalegendoilta.

– Hänen nopeutensa muistuttaa minua Paul Coffeysta. He pystyvät päihittämään vastustajansa puhtaasti nopeudella, sanoo Nicklas Lidström NHL:n verkkosivuilla.

Coffey on kolminkertainen Norris-palkinnon eli liigan parhaan puolustajan pytyn voittaja, Lidström pokkasi pystin peräti kuusi kertaa.

– Kolme potkua ja hän oli mennyt ohi vastustajasta, jos sitäkään. Heiskanen luistelee yhtä vaivattomasti, Lidström jatkoi vertaustaan.

Toista kauttaan NHL:ssä kiekkoileva Heiskanen on vahva kandidaatti pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -palkinnon voittajaksi, jos Dallas onnistuu loppuotteluissa lyömään Tampa Bayn.

Nicklas Lidström on NHL:n kaikkien aikojen eurooppalaispakki.­

New York Rangersissa Conn Smythen ja Stanley Cupin 1994 voittanut Brian Leetch kertoi näkevänsä Heiskasessa paljon samaa kuin itsessään.

– Hän näkee koko kentän niin hyvin, että hän voi kontrolloida ottelun tempoa. Hän muistuttaa siinä mielessä minua, Leetch sanoi.

Teppo Numminen vertasi Heiskasta pakkilegenda Scott Niedermayeriin, joka hänkin voitti Conn Smythen Anaheimissa 2007 ja Stanley Cupin kolmesti.

Numminen muistutti, että pelkkä loistava luistelutaito ei riitä. On pelaajia, jotka ovat kentän parhaita luistelijoita, mutta jotka ovat silti jatkuvassa kiireessä väärien pelivalintojen takia.

– Mirolla ei tunnu ikinä olevan kiire. Siitä minä pidän hänen pelissään, Numminen sanoi.

NHL:n loppuottelusarja Heiskasen, Roope Hintzin, Esa Lindellin ja Joel Kivirannan edustaman Dallas Starsin sekä mestarisuosikki Tampa Bay Lightningin välillä starttaa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?