NHL: Tampa Bay eteni Dallasin vastustajaksi finaaleihin - NHL - Ilta-Sanomat

Tampa Bay eteni Dallasin vastustajaksi NHL:n finaaleihin – jännitysnäytelmä venyi taas jatkoerään

Tampa Bay Lightning ja Dallas Stars kohtaavat Stanley Cupin finaalisarjassa, joka alkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Anthony Cirelli räjäytti Tampa Bayn riemuun jatkoajalla.­

18.9. 6:17

Tampa Bay Lightning pääsi juhlimaan NHL:n itäisen konferenssin voittoa hurjan taiston jälkeen varhain perjantaiaamuna.

Se kaatoi New York Islandersin jatkoajalla 2–1 ja voitti ottelusarjan lopulta 4–2.

Ottelusarjan sinetin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 73.18 laukoi Anthony Cirelli.

Tampa sai kuudenteen otteluun jälleen mukaansa ykkössentterinsä Brayden Pointin, joka oli sivussa molemmista joukkueensa tappiopeleistä.

Kuudes kohtaaminen noudatteli pitkälti edellispelin kaavaa. Islanders avasi maalihanat jo runsaan neljän minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Devon Toews kiepautti nousunsa päätteeksi vanhanaikaisella 1–0-osuman.

Johto ei kuitenkaan kestänyt kuin reilut kaksi minuuttia, kunnes Pointin johtama ykkösnyrkki juoni kavennuksen. Sen pyssytti ruotsalaispuolustaja Victor Hedman, jolle maali oli jo peräti yhdeksäs näissä pudotuspeleissä.

NHL:n historiassa enemmän maaleja yksissä pudotuspeleissä ovat puolustajista tehneet vain Paul Coffey (12, 1985) ja Brian Leetch (11, 1994).

Tasoituksen jälkeen ottelu eteni vahvasti Tampan komennossa, mutta tulostaululle asti hallinta ei taaskaan kantanut.

Toisen erän puolivälissä laukaukset maalia kohden olivat Tampan eduksi murskaavasti 24–6.

Pelin jälkimmäisellä puoliskolla Islanders pääsi kuitenkin paremmin mukaan, ja kolmas erä etenikin jopa altavastaajan komennossa.

Kuten edellispelissä, myös nyt Tampalle tarjottiin voittoa kolmannen erän lopussa ja jatkoajan alussa neljän minuutin ylivoimalla. Tällä kertaa 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta ajassa 59.37 otti konkaripuolustaja Andy Greene.

Vaarallisesta pakkopelistään huolimatta Lightning hukkasi kuitenkin jälleen loistotilaisuutensa ottelusarjan katkaisuun.

Heti jatkoajan alussa kesken Tampan ylivoiman Islandersin Brock Nelson karkasi läpiajoon, mutta hänkään ei onnistunut ratkomaan ottelua.

Hieman ennen neljännen erän puoliväliä Islanders pääsi vuorostaan hakemaan ratkaisua ylivoimalla Tampan hölmöiltyä liikaa pelaajia kentälle. Islanders ei kuitenkaan saanut ylivoimallaan aikaan laukaustakaan.

Lopulta sankariksi nousi Cirelli, joka upotti maalinedustalta ottelusarjan suursuosikin eduksi päättäneen maalin ajassa 73.18.

Keskushyökkääjä Cirelli koki ottelussa myös kovia. Hän loukkasi polveaan toisessa erässä ja joutui poistumaan pukukoppiin mutta palasi sieltä vielä kolmanteen erään.

Sarjalle tyypillisesti myös kuudes ottelu oli hurjan intensiivinen, jossa ei kolhuilta vältytty. Taklauksia jaettiin jälleen yli sata (Tampa 40, Islanders 62). Ihmiskuulana sinkoili Islandersin Cal Clutterbuck, joka taklasi peräti 12 kertaa.

Islandersin riveistä ratkaisuottelussa puuttui puolustaja Adam Pelech.

Lightningin elintärkeä ykkössentteri Point ei ole aivan täydessä iskussa, vaikkei sitä pelisuorituksista pystynyt päättelemään. Vaihtopenkillä ollessaan Point kuitenkin tunki housunpuntistaan sisään ilmeisimmin jonkinlaista hieromalaitetta nivusten ja sisäreiden alueelle.

Tampa Bay ei epäröinyt tarttua itäisen konferenssin voittopalkintoon Price of Wales Trophyyn, vaikka vanhan taikauskon mukaan se tuo huonoa tuuria finaaleihin.­

Tampa Bayn ja Dallasin välinen finaalisarja alkaa Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 2.30, joten Lightningille on luvassa vain yksi välipäivä. Ensimmäisen finaalin jälkeen muut pelit pelataan kello kolme alkaen.

Stanley Cup nousee ilmaan viimeistään varhain lokakuun ensimmäisen päivän aamuna.

Tampan Bayn seurahistorian ainoa mestaruus on vuodelta 2004, Dallasin 1999.

Stanley Cupin finaalit

1. Sunnuntai 20.9, klo 2.30

2. Tiistai 22.9, klo 3.00

3. Torstai 24.9, klo 3.00

4. Lauantai 26.9, klo 3.00

(5. Sunnuntai 27.9, klo 3.00)

(6. Tiistai 29.9, klo 3.00)

(7. Torstai 1.10, klo 3.00)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?