Eric Staal vaihtokaupassa Buffaloon - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-konkari Eric Staal vaihtokaupassa Buffaloon

Minnesota ja Buffalo tekivät pelaajakaupan NHL:ssä.

Eric Staal siirtyy Buffaloon.­

17.9. 5:44

Minnesota Wild on kaupannut konkaritähtensä Eric Staalin Buffalo Sabresiin vaihdossa 29-vuotiaaseen ruotsalaishyökkääjä Marcus Johanssoniin. Molempien pelaajien nykyiset sopimukset kattavat vielä ensi kauden.

Pian 36 vuotta täyttävä Staal ehti edustaa Minnesotaa neljän kauden ajan. Kanadalainen on yksi jääkiekkohistorian 29:stä Kolmen kullan klubin (Stanley Cup, olympiakulta, MM-kulta) pelaajajäsenestä.

Jo vuonna 2003 NHL-uransa aloittanut Staal on ehtinyt pelata runkosarjassa Carolinan, Rangersin ja Minnesotan paidoissa yhteensä 1 240 ottelua ja tehdä niissä 1 021 tehopistettä.

Viime kaudella Staal oli mukana NHL:n tähdistöottelussa.

Toista kauttaan Minnesotan GM:nä aloitteleva Bill Guerin on pannut hihat heilumaan. Pari päivää sitten hän kiinnitti puolustuksensa kulmakiveksi Jonas Brodinin, 27, peräti seitsemän vuoden ja keskipalkaltaan kuuden miljoonan dollarin jatkosopimuksella.

Vielä päättyneellä kaudella useiden ikääntyneiden konkaripelaajien kyllästämä Minnesota on nuortumassa kovaa vauhtia, sillä Staalin lisäksi myös kapteeni Mikko Koivun, 37, on huhuttu jättävän joukkueen. Koivun sopimus päättyi, mutta hän ei ole vielä itse kertonut uransa jatkoaikeista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?