Tuukka Raskin tilanne Bostonissa: Osa faneista raivona, seurapomo ei ole puhunut suomalaiselle viikkoihin, siirtohuhut vellovat... - NHL - Ilta-Sanomat

Tuukka Raskin tilanne Bostonissa: Osa faneista raivona, seurapomo ei ole puhunut suomalaiselle viikkoihin, siirtohuhut vellovat...

Tuukka Raskin ja Boston Bruinsin fanien välit ovat koetuksella.

Tuukka Rask ei kauaa pudotuspelikuplassa ollut.­

10.9. 23:16

Boston Bruinsin tähtimaalivahti Tuukka Rask poistui NHL:n pudotuspelikuplasta perhesyihin vedoten kesken Carolina Hurricanesia vastaan pelattua ottelusarjaa.

Päätös aiheutti kohun. Osa ymmärsi kolmen pienen tyttären isän valinnan jättää kupla ja lähteä kotiin, mutta osa Bruinsin kannattajista raivostui Raskin ratkaisusta.

Boston Bruinsin general manager Don Sweeney kommentoi keskiviikkona Raskin tilannetta. Hän myönsi, ettei ole puhunut suomalaisvahdin kanssa sitten tämän kotiinlähdön jälkeen eli elokuun puolivälin jälkeen.

Sweeney kuitenkin tyrmäsi Raskin, 33, ympärillä velloneet siirtohuhut.

– Minulla ei ole lainkaan epäilyksiä siitä, missä Tuukka tulee olemaan – niin jäällä kuin sen ulkopuolella, hän totesi The Boston Globe -lehdelle viitaten suomalaisen pysymiseen seurassa.

Rask kertoi medialle vain pari päivää ennen lähtemistään, että tyhjille katsomoille pelatut pudotuspelit tuntuivat harjoitusotteluilta, eikä hän kokenut olevansa itsekään parhaassa mahdollisessa vireessä.

Raskin poissaolo ei heijastunut välittömästi runkosarjan voittaneen Bruinsin suorituksessa, sillä kakkosmaalivahti Jaroslav Halak johti joukkueen jatkoon Hurricanes-sarjasta.

Raskin yllättävä päätös nousi kuitenkin uudestaan pintaan, kun Boston kyykkäsi rumasti seuraavalla kierroksella Tampa Bayta vastaan, eikä 35-vuotias Halak ollut parhaimmillaan.

Halak ja Torey Krug (edessä) saivat maistaa tappion karvasta kalkkia Tampa Bayta vastaan.­

Sweeneyn mielestä Bostonin maalivahtitilanne on siitä huolimatta kunnossa: runkosarjassa mallikkaasti esiintyneiden Raskin ja Halakin sopimukset ovat voimassa vielä ensi kauden.

– Mielestäni olemme hyvässä tilanteessa maalivahtiemme kanssa. Puutumme kyllä asiaan, jos näemme sen tarpeelliseksi.

On selvää, että osalla Bruinsin faneista on paljon nieltävää, jos ja kun suomalaismaalivahti jatkaa joukkueessa. Osa näkee haavat syviksi, eikä heidän silmissään yksi nollapeli niitä paranna.

GM Sweeney suhtautuu asiaan kylmän analyyttisesti.

– Jos katsotaan, miten Tuukka oikeasti pelaa – hän oli Vezina-finalisti (NHL:n parhaalle maalivahdille jaettava palkinto) tänä vuonna. Minulle se on ratkaisevaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?