Mikael Granlundin ura taitekohdassa – vaikeasta kaudesta kohti sopimus­neuvotteluita: ”Parempaan olisi pitänyt pystyä”

Mikael Granlund kertoi syyskuulumisiaan katujääkiekkotapahtumassa Helsingissä.

Mikael Granlund lauantaina Helsingin Narinkkatorilla.

5.9.2020 18:44

NHL-jääkiekkoilija Mikael Granlund oli kelpo pelipäällä lauantaina Helsingin Narinkkatorilla järjestetyn katulätkätapahtuman Street Hockey Tourin finaalitapahtuman hyväntekeväisyysottelussa.

Raikkaalla jalalla operoinut Granlund väläytteli pehmeitä käsiään ja ruokki joukkuetovereitaan toinen toistaan näyttävämmillä syötöillä. Yleisöstä toivottiin toki myös ilmaveiviä, mutta sitä ei sentään nähty.

– Hyvä meininki, 28-vuotias hyökkääjä tiivisti IS:lle ottelun jälkeen.

Radiojuontaja Tuukka Ritokoski (vas.) torjui Granlundin rangaistuslaukauksen lauantain hyväntekeväisyysottelussa.

Granlund kävi kääntymässä elokuun alussa NHL:n pudotuspelikuplassa, mutta hänen edustamansa Nashville Predators pullahti ulos heti karsintakierroksella Arizona Coyotesia vastaan otteluvoitoin 1–3.

Pudotuspelikuplasta jäi Granlundille pelkästään hyviä muistoja, vaikka lento loppuikin lyhyeen.

– Päällimmäisenä jäi mieleen, että siellä oli kaikki todella hyvin hoidettu – minulla ei ole todellakaan mitään pahaa sanottavaa kuplasta. Toki rajoitukset olivat tiukkoja, mutta mitään ongelmia ei tullut, eikä kukaan ole saanut koronaakaan.

Etukäteen pelättiin, miten intensiivinen pudotuspelikiekko toimii tyhjyyttään kumisevissa halleissa, mutta Granlundille se ei ollut ongelma.

– Kiva siellä oli pelata, eikä minulla ainakaan ollut mitään syttymisvaikeuksia. Vielä kesäkuussa en osannut kuvitella itseäni pelaamassa playoff-lätkää, mutta kun kiekko tippui jäähän, niin pääkoppa lähti yllättävän nopeasti mukaan touhuun.

Granlundin ja Nashville Predatorsin pudotuspeliurakka jäi neljän ottelun mittaiseksi.

Minnesota Wildistä Nashvilleen helmikuussa 2019 kaupattu Granlund ei pystynyt tyngäksi jääneellä pudotuspelireissulla parhaimpaansa, sillä neljässä ottelussa tilille kertyi vain yksi syöttöpiste.

Vaisu pudotuspelisyksy kuvastaa oikeastaan koko Granlundin aikaa Nashvillessä. Vaikka yritys oli totutun kovaa, suomalaishyökkääjä ei löytänyt missään vaiheessa paikkaansa Predatorsin nimekkäässä mutta aavistuksen alisuorittaneessa hyökkäyksessä.

– Ei se lähtenyt oikein missään vaiheessa yhtä hyvin kuin Minnesotassa. En tiedä, mikä siinä oli: tietysti vähän erilainen joukkue kuin aiempi ja oma roolinikaan ei ollut ihan samanlainen. Parempaan olisi pitänyt pystyä, hän myöntää.

Jere Lehtisen (vas.) maila eksyi Mikael Granlundin jalkoihin

Alavireiset kaudet tulivat hankalaan paikkaan, sillä Granlundin kolmevuotinen sopimus umpeutui kesällä ja hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Granlund saa siirtyä ensimmäistä kertaa NHL-urallaan vapaasti haluamaansa seuraan, mutta taitohyökkääjän markkina-arvo on kokenut kahden viime kauden aikana pahan kolauksen. Yhtälöä hankaloittaa osaltaan myös se, ettei NHL-joukkueiden palkkakatto nouse ennakkokaavailuiden mukaisesti, vaan pysyy tulevinakin kausina 81,5 miljoonassa eurossa.

Granlund ei myönnä stressaavansa tulevia neuvotteluja, vaikka tilanne ei olekaan optimaalinen pitkän ja rahakkaan sopimuksen saamiseksi.

– Neuvottelut tuntuvat vielä tosi kaukaiselta, enkä osaa miettiä tai spekuloida niitä vielä yhtään. Katsotaan, mihin tie vie sitten kun on sen aika.

Työhaalarit ovat siihen saakka tiukasti jalassa.

– Onhan tämä uusi tilanne ja näyttämisen halu on kieltämättä kova, sillä unelmana on edelleen voittaa Stanley Cup. Sitä kohti pitää nyt tehdä joka päivä töitä ja koettaa päästä seuraavalle tasolle pelaajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?