Teemu Selänteeltä koskettava jäähyväistervehdys Dale Hawerchukille: ”Sain puhua hänen kanssaan eilen”

Jääkiekkoliiga NHL:n suuriin nimiin kuulunut Dale Hawerchuk on kuollut 57-vuotiaana.

Winnipeg-legenda Dale Hawerchuk on kuollut. Kuva alumnipelistä vuodelta 2016. Jets-paitaa myös kantanut Teemu Selänne muisteli ystäväänsä Twitterissä.

18.8.2020 22:24

Teemu Selänne kertoo Twitterissä puhuneensa Dale Hawerchukin kanssa viimeisen kerran eilen. Entinen NHL-legenda Hawerchuk menehtyi syövän uuvuttamana 57-vuotiaana.

– Niin surullista. Uskomaton ihminen. Olen kiitollinen, että Ducky oli ystäväni ja sain puhua hänen kanssaan eilen ja jättää hyvästit. Maailma ei ole enää samanlainen ilman häntä, Selänne kirjoittaa Twitterissä.

Samalla Selänne osoitti surunvalittelut Dale Hawerchukin perheelle ja pojalle Eric Hawerchuckille, joka kertoi isänsä poismenosta tiistai-iltana Suomen aikaa.

Hawerchukilla todettiin vatsasyöpä viime vuonna. Hän ehti jo toipua kuukausien kemoterapiahoidoista, mutta tänä kesänä syövän kerrottiin uusiutuneen.

Vuonna 2001 yhtä aikaa Jari Kurrin kanssa Hall of Fameen aateloitu Hawerchuk pelasi NHL:ssä vuosina 1981–1997 Winnipegin ja Buffalon sekä viimeiseksi lyhyet pätkät St. Louisin ja Philadelphian riveissä.

Uransa parhaat vuodet Hawerchuk vietti Winnipegissä (1981–90), joka varasi keskushyökkääjän numerolla yksi vuoden 1981 varaustilaisuudessa. Hän myös toimi Jetsin kapteenina useiden vuosien ajan.

Hawerchuk teki vähintään sata tehopistettä kuudella eri Jets-kaudellaan, joista paras oli 1984–85, jolloin hän oli 130 pisteellään Edmontonin superkaksikon Wayne Gretzkyn ja Kurrin jälkeen pistepörssin kolmas.

Hawerchuk teki uransa 1188 NHL-ottelussa hurjat tehot 518+891=1409. Hän on yhä sarjan kaikkien aikojen pistetilaston 20. sijalla juuri Kurrin edellä.

Stanley Cup jäi Hawerchukilta puuttumaan, mutta Kanadan maajoukkueessa hän juhli kahdesti Kanada-cupin voittoa (1987 ja 1991).

Hurjista suorituksistaan huolimatta Hawerchuk jäi hieman aikakautensa megatähtisentterien Gretzkyn ja Mario Lemieux’n varjoon. Koko kolmikko pelasi samassa ketjussa vuoden 1987 Kanada-cupissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?