Tuukka Rask avautui tunnelman puuttumisesta – kommentit saivat tylyn vastaanoton: ”Aloittakaa seuraava ottelu Jaroslav Halakilla!” - NHL - Ilta-Sanomat

Tuukka Rask avautui tyhjille katsomoille pelaamisesta – suomalaisen kommentit raivostuttivat: ”Jos olisin hänen joukkuetoverinsa...”

Carolina Hurricanesin ja Boston Bruinsin ottelusarja on tasatilanteessa 1–1. Bostonin suomalaisvahti Tuukka Raskilla on ollut vaikeuksia päästä fiilikseen.

Tuukka Rask oli avoimella tuulella median edessä Carolina-tappion jälkeen. Kuva lehdistötilaisuudesta keväältä 2019.­

14.8. 22:18

Bostonin tähtimaalivahti Tuukka Rask kummastutti NHL:n seuraajia Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä pelatun pudotuspeliottelun jälkeen.

Carolina Hurricanes voitti ottelun 3–2 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 1–1.

Ottelun jälkeen 33-vuotias suomalaisvahti avautui lehdistötilaisuudessa, ettei tyhjille katsomoille pelaaminen Toronton hulppeassa areenassa ole toistaiseksi sytyttänyt.

– Ollakseni rehellinen, tuo ei tunnu kovin pudotuspelikiekolta. Ei ole faneja. Tuntuu kuin harjoituspeliltä, Rask ilmoitti.

Boston Bruinsia syksystä 2007 lähtien edustaneen Raskin suorasukaiset kommentit saivat odotetun tylyjä vastauksia NHL:n seuraajilta.

Erityisen raivoissaan oli paikallisen NBC Sports Bostonin toimittaja Joe Haggerty.

Haggerty on huolissaan, kuinka ykkösmaalivahdin kommentit vaikuttavat joukkueen muihin pelaajiin.

– Jos olisin yksi hänen joukkuetovereistaan, joka ahkeroi ja uhrautuu jäällä, minua suututtaisi. Ja minulla olisi vakavia kysymyksiä siitä, voisinko luottaa, että Rask antaa parhaansa, koska he tarvitsevat täydellistä sitoutumista, Haggerty kritisoi Twitterissä.

Haggertyn kritiikki jatkui yhtä tylynä.

– Rask kutsui Toronton kuplapelejä ”tylsiksi” ja vertasi niitä harjoitusotteluihin ilman katsojia. Hän sanoi, ettei hän ”odota liikoja, mitä tulee tuloksiin". Tuollaisia kommentteja tappion jälkeen, kun hänen torjuntaprosenttinsa oli alle 90, eikä hän taistellut liikoja nähdäkseen kiekot. Aloittakaa seuraava ottelu Halakilla, Haggerty latoi.

Sekä Rask että slovenialainen Jaroslav Halak, 35, pelasivat loistavasti Bostonin maalinsuulla runkosarjassa ennen kuin kausi keskeytyi koronaviruksen vuoksi.

Runkosarjassa Raskin torjuntaprosentti oli 92,9 ja Halakin 91,9.

– Lupaan, että jos Halak laitetaan maaliin, ja hän pelaa hyvin Bruinsin voittaessa, niin Rask ei pidäkään asioita enää niin tylsinä, Haggerty vielä jatkoi.

Ihmettelevien ja kritisoivien kommenttien ohella Rask sai sosiaalisessa mediassa myös tukea.

– Tässä näette, miksi urheilijat kieltäytyvät olemasta rehellisiä ja avoimia. Kun teet niin, media ristiinnaulitsee sinut, totesi eräs Twitter-käyttäjä.

– En näe tässä mitään vikaa. Hän selittää, miltä hänestä tuntuu. Kuinka hän kaipaa faneja ja tyypillistä ilmapiiriä. Hän haluaa aina voittaa, uskoi toinen.

Bostonin ja Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen sekä Sami Vatasen edustaman Carolinan välinen ottelusarja jatkuu lauantai-iltana Suomen aikaa kello 19.

Perjantai-illan sekä perjantain ja lauantain välisen yön aikana pelataan seuraavat ottelut:

Colorado Avalanche–Arizona Coyotes, kello 21

Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens, kello 22

St. Louis Blues–Vancouver Canucks, kello 01:30

Calgary Flames–Dallas Stars, kello 05:30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?