Tuukka Rask lyttäsi poikkeuksellisen tylysti NHL:n pudotuspelit – ei stressaa tuloksista: ”Nyt on elokuu” - NHL - Ilta-Sanomat

Tuukka Rask lyttäsi poikkeuksellisen tylysti NHL:n pudotuspelit – ei stressaa tuloksista: ”Nyt on elokuu”

Bostonin suomalaisvahti ei ole päässyt pudotuspelitunnelmaan.

Tuukka Raskin Boston taipui Carolinalle sarjan toisessa ottelussa.­

14.8. 7:31

Boston Bruins taipui perjantaiaamuna Carolina Hurricanesille tiukan väännön jälkeen 2–3, ja ottelusarja on nyt tilanteessa 1–1.

Vaikka molemmat ottelut ovat olleet laadukkaita, tiukkoja ja jopa kiihkeitä pudotuspelivääntöjä, Bostonin maalivahti Tuukka Rask ei ole syttynyt.

– Ollakseni rehellinen, tuo ei tunnu kovin pudotuspelikiekolta. Ei ole faneja. Tuntuu kuin harjoituspeliltä, Rask ilmoitti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Rask ei ole vaikuttanut olleen vielä sarjan parissa ensimmäisessä pelissä aivan totutun kovassa pudotuspelivireessään, vaikka torjuikin voiton avauspelissä. Sen hän myöntää myös itse.

– Tuossa oli neljä kuukautta taukoa, joten en ole ihan parhaimmassa terässä. Mutta yritän päästä siihen, pitää hauskaa ja pelata. En stressaa liikaa tuloksista tai muusta.

– Nyt on elokuu, enkä ole pelannut jääkiekkoa ikuisuuteen. Joten menen vain pitämään hauskaa ja katsomaan, mitä minulle tapahtuu, Rask sanaili normaalin skarppina naama peruslukemilla.

Rask ei ole syttynyt elokuun erikoispudotuspeleistä.­

Monet pelaajat ovat kertoneet haastatteluissa, etteivät kiinnitä pelin tuoksinnassa huomiota tyhjiin katsomoihin. Suomalaisvahtia asia kuitenkin häiritsee.

– Siellä oli joitakin vääntöjä vihellysten jälkeen, mutta pelissä ei todellakaan ole pudotuspelitunnelmaa. Normaalisti fanit huutavat koti- ja vieraskaukalossa puolesta ja vastaan ja tuovat lisäelementin sarjan ympärille. Nyt ei ole sitä. Tuntuu välillä tylsältä.

– Välillä toki on torikokouksia vihellysten jälkeen, mutta sitten saattaa olla viisi minuuttia päädystä päätyyn -peliä ilman tunnelmaa.

– Mutta yritämme parhaamme parantaaksemme, saadaksemme vähän lisää energiaa ja pelin tuntumaan pudotuspeliltä, Rask päätti.

Raskin joukkuekaveri Brad Marchand ei ollut maalivahdin kanssa samoilla linjoilla.

– Ehkä Rask puhui sijoituspeleistä, ne olivat meille harjoituspelejä. Nämä ovat pudotuspelejä ja näissä on pudotuspelin tuntua, Marchand sanoi.

Raskin poikkeukselliset kommentit aiheuttivat heti hämminkiä Pohjois-Amerikassa, ja ne lähtivät nopeasti leviämään mediassa.

Rask on ollut tässä pudotuspeliturnauksessa otsikoissa tiuhaan pelitapahtumien ulkopuolisten asioiden vuoksi. Hiljattain hän aiheutti kohun käyttämällä Bostonin poliisin lippalakkia, mikä tulkittiin kannanotoksi Black Lives Matter -aiheeseen.

Myöhemmin hän selitti panneensa lippalakin vain sattumalta päähänsä, eikä hänen tarkoituksenaan ollut ottaa sillä kantaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?