Taas jatkoaikatrilleri NHL:n pudotuspeleissä – Ahon ja Teräväisen Carolina taipui toisessa jatkoerässä - NHL - Ilta-Sanomat

Taas jatkoaikatrilleri NHL:n pudotuspeleissä – Ahon ja Teräväisen Carolina taipui toisessa jatkoerässä

Boston kaatoi Carolinan toisessa jatkoerässä 4–3. Otteluaikataulu pettää jo toisena päivänä putkeen.

Carolina ja Boston aloittivat ottelusarjansa reilun neljän erän väännöllä.­

12.8. 21:39 | Päivitetty 12.8. 21:56

Carolina ja Boston ratkoivat NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan avauspelin paremmuuttaan pitkän kaavan kautta.

Ottelu piti alun perin pelata jo Suomen aikaa viime yönä, mutta kahdeksaneräiseksi ja yli kuuden tunnin mittaiseksi venynyt Columbuksen ja Tampan maratonkamppailu pakotti siirtämään Carolinan ja Bostonin pelin paikallista aikaa seuraavaan päivään.

Myös Hurricanes ja Bruins päätyivät lopulta ylitöihin paikallista aikaa jo kello 11 alkaneessa kohtaamisessaan.

Ratkaisu nähtiin lopulta toisen jatkoerän alussa ajassa 81.13, kun Patrice Bergeron laukoi Bostonin 4–3-voittoon.

Vielä viime viikon sijoituspeleissään täysin kesäterässä ollut Boston tuli pudotuspeliavaukseensa aivan eri vaihteella.

Se aloitti väkevästi, mutta ensin iski kuitenkin Carolina. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tekivät esityön, ja puolustaja Joel Edmundson tälläsi Hurricanesin edelle avauserän puolivälin jälkeen.

Bostonin ykköspyssy David Pastrnak nosti kuitenkin runkosarjan voittajan tasoihin vielä ensimmäisen erän aikana. Sillä oli tilaisuutensa siirtyä avauserässä vielä johtoon, mutta maalipaikoissa oli vielä ruostetta.

Bruinsin ote jatkui myös toisessa erässä. Charlie Coyle vei joukkueen johtoon erän alussa maalilla, jota tarkisteltiin haaston jälkeen myös videolta. Kiekko lyötiin pois Carolinan maalivahdin Petr Mrazekin räpylästä, mutta kyseenalainen osuma hyväksyttiin siitä huolimatta.

Carolina kuittasi kuitenkin pelin tasoihin heti epäonnistuneesta haastosta seuranneen alivoiman aikana.

Heti kolmannen erän ensi minuutilla David Krejci laukoi Bostonin 3–2-johtoon, mutta sen jälkeen Carolina sai otteen pelistä, ja Haydn Fleury tasoitti 3–3:een erän puolivälissä.

Ensimmäisessä jatkoerässä molemmat joukkueet saivat aikaiseksi parikin vaarallista painostusjaksoa. Kuten eilisessä maratonottelussa, myös tällä kertaa tuomarit taisivat unohtaa pillinsä kolmannella erätauolla pukukoppiin.

Jäähyjä ei vihelletty edes selkeistä rikkeistä, kunnes Carolinan Brady Skjei sai vihdoin kampituskakkosen ensimmäisen jatkoerän lopussa.

Ottelun ratkaisi Bostonin avausmaalinkin viimeistellyt hirmuketju Pastrnak–Bergeron–Brad Marchand.

Pastrnak ja Marchand alustivat, ja Bergeron laukoi 4–3-voittomalin ajassa 81.13. Aho joutui todistamaan ratkaisu aitiopaikalta.

Bostonin suomalaisvahti Tuukka Rask ei ollut vielä pudotuspeliavauksessa aivan totutun timanttisella tasolla mutta torjui kuitenkin voittopelissä yhteensä 25 kertaa. Mrazekilla torjuntoja oli 36.

Carolinan suomalaispuolustaja Sami Vatanen ei pelannut ottelussa, kuten ei myöskään konkarihöykkääjä Justin Williams. Seuran epämääräisen lausunnon mukaan he ”eivät olleet pelikunnossa”.

Päävalmentaja Rod Brind’Amour kertoi ottelun jälkeen, että Vatanen ja Williams saattavat olla rivissä seuraavassa ottelussa.

Sarjan toinen ottelu pelataan Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Nyt neljässä pudotuspeliottelussa tehot 3+6 tehnyt Aho nousi avauserän syöttöpisteellään jakamaan pistepörssin kärkipaikkaa yhdessä jo pudonneen Connor McDavidin kanssa.

Tälläkin kertaa jatkoajalla venynyt ottelu aiheuttaa ongelmia tiivistahtisessa pudotuspeliturnauksessa, sillä Toronton hallissa on vielä tänään tarkoitus pelata kaksi ottelua.

Washingtonin ja Islandersin välisen kamppailun piti alkaa Suomen aikaa iltakymmeneltä, mutta sen alku siirtyy arviolta tunnilla, mikä taas saattaa lykätä myös kello kolmelle kaavailtua Philadelphia–Montreal-ottelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?