Jesperi Kotkaniemi keräsi lihasta – ketjukaveri kehuu: ”Menestyy vielä hienosti liigassa” - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-kuplassa säväyttänyt suomalaislupaus keräsi kesällä lihasta – ketjukaveri kehuu: ”Menestyy vielä hienosti liigassa”

Jesperi Kotkaniemen uudet, jässikkämäiset otteet keräävät kehuja.

Kris Letangilla (vas.) ja Jesperi Kotkaniemellä oli erimielisyyksiä NHL:n pudotuspelikarsinnoissa.­

12.8. 21:26

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemen uudet otteet ja olemus herättävät ihastusta Toronton NHL-kuplassa. 20-vuotias suomalaishyökkääjä teki kaksi maalia Pittsburgh Penguisin verkkoon, kun Canadiens sysäsi pingviinit avantoon neljässä ottelussa pudotuspelien karsintasarjassa.

Asiantuntijoiden mukaan Kotkaniemi on ottanut selvän kehitysloikan koronatauon aikana. Nuori ja lahjakas porilainen on alkanut valjastaa 188-senttiseen vartaloonsa kätkettyä voimaa.

Kotkaniemen uusi fyysisyys on sattunut myös Canadiensin laitahyökkääjän Jonathan Drouinin silmään. Kanadalainen Drouin on Kotkaniemen ja Joel Armian ketjukaveri. Drouinin mielestä sentteri Kotkaniemi, ”KK”, oli yksi avainpelaajista kanadalaisten yllättäessä Pittsburghin.

– Kotkaniemi näyttää itsevarmemmalta. Kun hän tuli liigaan, hän oli niin kuin kaikki muutkin nuoret. Sitä tunnustelee eikä oikein tiedä, ketä taklata. Mutta juuri nyt, hän ei ajattele liikaa jäällä, mistä pidän, Drouin analysoi toista kauttaan tarunhohtoisessa pelaavaa Kotkaniemeä NHL:n verkkosivuilla ja jatkoi:

– Kotkaniemi käyttää isoa kroppaansa. Hän hankki hieman lihasta tauon aikana, mikä on mahtava juttu joukkueellemme. Jos hän jatkaa tällaista pelaamista, hän menestyy vielä hienosti liigassa. Hän taklaa ja jahtaa kiekkoja. Jesperi ei odottele vuoroaan, vaan haluaa ehtiä ensimmäisenä tilanteisiin.

Kotkaniemen kesäisestä padelkuvasta voi paljain silmin päätellä, että ”pyssyt” ovat kasvaneet.

Kotkaniemi, Armia ja Canadiens kohtaavat varsinaisten pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Philadelphia Flyersin. Joukkueet pelaavat ensimmäisen ottelun Suomen aikaa ensi yönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?