Päättyikö Mikko Koivun NHL-ura? - NHL - Ilta-Sanomat

Päättyikö Mikko Koivun NHL-ura?

Minnesota Wildin suomalaiskapteeni saattoi pelata uransa viimeisen NHL-ottelun Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna.

­

8.8. 9:46

Kun Minnesota Wild taipui Vancouver Canucksille jatkoajalla 4–5 ja putosi NHL:n pudotuspelien karsintakierroksella otteluvoitoin 1–3, saattoi päättyä myös merkittävä aikakausi suomalaisessa jääkiekkoilussa.

Se nimittäin saattoi hyvinkin olla Mikko Koivun uran viimeinen ottelu – ainakin NHL:ssä.

Koivu seurasi jäällä, kun Vancouverin Christopher Tanev laukoi 5–4-voittomaalin vain 11 sekuntia jatkoajan alusta.

37-vuotias suomalaiskapteeni pelasi viimeistä sopimuskauttaan, eikä ole kertonut uransa jatkoaikeista.

Koivu ei myöskään saapunut ottelun jälkeen lehdistötilaisuuteen toisin kuin joukkueen muut konkaripelaajat.

Samassa ottelussa, johon Koivun NHL-ura mahdollisesti loppui, uransa ensimmäisen NHL-pelinsä pelasi Vancouverin Olli Juolevi, 22.

Jo vuonna 2016 koko tilaisuuden viidentenä pelaajana poimittu helsinkiläispuolustaja on kärsinyt viime vuosina pahoista loukkaantumisista, mitkä ovat hidastaneet kehitystä.

Debyytissään Juolevi pelasi vain runsaat kuusi minuuttia.

Koivu alkoi pudota pieneen rooliin jo runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla. Ottelusarjassa Vancouveria vastaan hän pelasi kolmessa ensimmäisessä ottelussa nelossentterinä vain 10–11 minuuttia, mutta neljännessä jääaikaa tuli vajaat 15 minuuttia.

Koivu nautti vielä tällä kaudella 5,5 miljoonan dollarin kausipalkkaa, mutta jatkaakseen hänen pitäisi todennäköisesti suostua ainakin rajuun palkanalennukseen. Myös joukkojaan etulinjasta johtamaan tottuneen konkarin rooli löytyisi todennäköisesti vasta nelosketjusta.

Keskinkertainen ja monien iäkkäiden pelaajien Minnesota rakentaa uuden GM:nsä Bill Guerinin johdolla vahvasti tulevaisuutta, johon 37-vuotias Koivu ei auttamatta enää pitkällä tähtäimellä kuulu.

Koivun vaakakupissa saattaa myös painaa epävarmuus seuraavasta NHL-kaudesta, jonka olisi määrä alkaa joulukuun alussa.

Nyt käynnissä oleva pudotuspeliturnaus pelataan tiukasti eristetyissä koronakuplissa, mutta kokonaista kautta näillä järjestelyillä ei voida pelata.

Yhdysvaltain synkän koronatilanteen takia tällä haavaa näyttää vaikealta, että kaikki joukkueet pystyisivät pelaamaan jo joulukuussa normaalisti omissa kotikaupungeissaan.

Koivu varattiin Minnesotaan vuonna 2001 varaustilaisuuden kuudentena pelaajana. Hänen NHL-uransa alkoi kuitenkin lopulta vasta työsulkukauden jälkeen kaudella 2005–06.

Koivu on edustanut Minnesotaa nyt 15 kauden ajan, joista 11 kapteenina.

Hän on pelannut runkosarjassa 1028 ottelua ja tehnyt niissä tehot 205+504=709. Pudotuspeleissä vyöllä on 59 peliä tehoin 11+17=28.

Koivu on Wildin seurahistorian ylivoimainen ykkönen niin pelatuissa otteluissa kuin pisteissä.

Menestys on kuitenkin jäänyt Koivulta Minnesotassa puuttumaan. Keväinä 2014 ja 2015 Koivu johti joukkonsa parhaimmillaan pudotuspelien toiselle kierrokselle

Mikäli Mikko Koivun NHL-ura päättyi lauantaiaamuna, samalla päättyi myös 25 vuoden aikakausi, jolloin Koivun nimi kuului suomalaiselle NHL-kartalle. Isoveli Saku aloitti NHL-uransa Montrealissa vuonna 1995 ja päätti sen vuonna 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?