Sebastian Ahon nousi pistepörssin kärkeen – suomalaistähti sooloili upean maalin: ”Se tuli suoraan sydämestä” - NHL - Ilta-Sanomat

Sebastian Aho taikoi upean soolomaalin taidolla ja tahdolla – suomalaistähden reaktio yllätti: ”Se tuli sydämestä”

Sebastian Aho aloitti jatkopelit tulikuumassa vireessä.

Se on siinä. Sebastian Aho juhli ratkaisevaa 3–1-maaliaan keskiviikon vastaisenä yönä.­

5.8. 10:28

Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välisen karsintasarjan ykköspelaajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Hurricanesin tähtisentteri Sebastian Aho oli pitelemätön minisarjan jokaisessa ottelussa. Pistetahti vain kiristyi sarjan edetessä.

Aho oli liekeissä ratkaisevassa kolmannessa ottelussa, jonka Hurricanes voitti 4–1. Aho mätti tehot 2+1. Tutkapari Teuvo Teräväinen teki 1–1-tasoituksen.

Aho iski ratkaisevan naulan Kaapo Kakon edustaman Rangersin arkkuun päätöserän puolivälissä. Aho riisti hyökkäysalueella ahnaasti kiekon Jacob Troubalta, veivasi heti perään Tony DeAngelon vipuun ja ujutti kiekon ohi venäläisvahti Igor Shestjorkinin.

Aho tuuletti häikäisevää soolomaaliaan poikkeuksellisen tunteikkaasti.

– Se oli siihen kohtaan iso maali meille. Tuntui hyvältä tehdä maali. En suunnittele tuuletuksiani. Se tuli sydämestä, Aho kertasi.

– Eliitti, ilmoitti heti perään Ahon vieressä lehdistötilaisuudessa istunut laitahyökkääjä Warren Foegele ja virnisti perään.

– Kiitti, Aho vastasi.

Kolmessa ottelussa Aho herkutteli 3+5=8 pistettä, jolla irtoaa myös jatkopelien pistepörssin kärkipaikka.

Neljän ja puolen kuukauden tauko ei ole näkynyt tippaakaan oululaisen pelaamisessa. Kun kausi keskeytyi maaliskuussa, Aho lensi kotikonnuille Ouluun. Pedantti pelimies käytti poikkeuksellisen pitkän tauon laadukkaaseen harjoitteluun.

– Tein todella kovasti töitä. Tiesin, että jos kausi jatkuu, olen hyvässä kunnossa. Nyt tunnen oloni erittäin hyväksi, Aho kertoi medialle kolmannen Rangers-voiton jälkeen.

Kaiken hehkutuksen keskellä Aho muisti kehua nöyrään tyyliinsä ketjukavereitaan Teräväistä ja Andrei Svetshnikovia. Tempotaitoa pursuava kolmikko on ollut jatkopelien kuumavireisimpiä koostumuksia.

– Minulla on kaksi todella hyvää, huippuluokan pelaajaa laidoilla. Molemmat auttavat minua paljon kentällä, ja pelaamme aika hyvin yhteen. Se on iso juttu meille, Aho sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?