Ruotsalainen NHL-tähti katuu Trump-tarraansa – polvistui nyt tasa-arvon puolesta

Ruotsalaismaalivahti Robin Lehner muutti mieltään.

Vegas Golden Knightsin maalivahti Robin Lehner polvistui yön ottelussa Dallas Starsia vastaan.

4.8.2020 12:00

Ruotsalainen NHL-maalivahti Robin Lehner polvistui ennen ottelua soineiden kansallislaulujen ajaksi viime yönä Suomen aikaa. Lehner ja hänen edustamansa Vegas Golden Knights kohtasivat Dallas Starsin Edmontonissa.

– Rakastan Amerikkaa, mutta on pari asiaa, jotka pitää korjata. Kaikilla yhteiskunnan jäsenillä pitää olla samat mahdollisuudet. Kaikkia pitää kohdella samalla tavoin, Lehner selvitti polvistumistaan Aftonbladetille.

– Meidän valkoihoisten on aika nousta taisteluun sisartemme sekä veljiemme kanssa, ja pitää huolta, että muutos saadaan aikaan. Pitää lopettaa puhuminen ja tehdä jotain.

Ruotsalaisen lisäksi kolme muutakin pelaajaa polvistui ennen Golden Knightsin ja Starsin kohtaamista.

NHL:n pudotuspeleissä polvistumisen aloitti toissayönä Minnesotan Matt Dumba. Polvistuminen kansallislaulujen aikaan on ollut urheilijoiden tapa osoittaa mieltään ihonväriin perustuvaa sortoa vastaan Yhdysvaltojen ammattilaisliigoissa.

Ryan Reaves (vas.), Jason Dickinson, Tyler Seguin ja Robin Lehner polvistuivat.

Lehnerin mielenilmaus on yllättävä sen vuoksi, että vielä neljä vuotta sitten hän kantoi kypärässään Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kannatustarraa. Trump on suhtautunut polvistuviin urheilijoihin hyvin kielteisesti viime vuosien aikana.

Lehner kertoikin katuvansa Trump-tarraa.

– Se oli virhe. Kadun sitä nyt, kun näen, miten pirstaleiseksi kaikki on muuttunut. Mutta lopulta tässä ei ole kyse politiikasta, vaan ihmisoikeuksista, ruotsalainen kommentoi.

Golden Knights ja Stars pelasivat konferenssien kärkijoukkueiden välisen sijoitusottelun, jonka Vegas voitti maalein 5–3. Lehner torjui 25 kertaa. Dallasin Miro Heiskaselle kirjattiin syöttöpiste kaikkiin Starsin maaleihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?