NHL-halleista tuli jättimäisiä tv-studioita – näin erilaiselta pelit näyttävät korona-aikana: ”Aivan ennennäkemättömiä” - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-halleista tuli jättimäisiä tv-studioita – näin erilaiselta pelit näyttävät korona-aikana: ”Aivan ennennäkemättömiä”

Julkaistu: 28.7. 9:20

NHL:n kausi 2019–20 huipentuu lauantaina alkaviin pudotuspeleihin.

Poikkeusajan NHL-pelit alkavat tämän viikon lauantaina 1. elokuuta, kun liigan pudotuspelikarsinnat pyörähtävät käyntiin.

Ottelut näyttävät täysin totutusta poikkeavalta, kun areenat Edmontonissa ja Torontossa ovat tyhjiä eikä katsojia ole.

NHL on muuttanut peliareenat ”jättimäisiksi tv-studioiksi” kuten amerikkalaiskanava ESPN kuvailee jutussaan. Se kertoo, että hallit ovat saaneet aivan uuden ilmeen poikkeuksellisella valaistuksella ja jättimäisillä led-näyttötauluilla.

Mm. Calgary Flamesin julkaiseva video antaa esimakua siitä, mitä korona-ajan NHL-pelit ovat visuaalisesti:

Tyhjien hallien pelit eivät ole hiljaisia. NHL:n sisältöpomo Steve Mayer kertoi ESPN:lle, että tv-lähetyksissä ja myös halleissa kuullaan keinotekoisia yleisöääniä. Liiga on saanut apua mm. NHL-kiekkopelien tekijältä EA Sportsilta, jolla on tallessa ääntä kaikista NHL-halleista. Halleissa kuultavia ääniä testataan tämän viikon harjoituspeleissä, joissa varmistetaan etteivät äänet häiritse pelaajia.

Kun katsojia ei ole, myös kameroita voidaan asentaa poikkeuksellisiin paikkoihin ja ylipäätään tv-lähetyksiä tehdä normaalista poikkeavalla tavalla. Kameroita on 12 enemmän kuin tavanomaisesti. Halleissa on myös korkeuksiin nouseva 360-kamera JitaCam, jota voidaan Mayerin mukaan käyttää kuin dronea. Varsinaisen dronen lennättäminen koettiin liian vaaralliseksi.

– Aiemmin kameroiden on täytynyt olla tietyissä paikoissa sen mukaan, miten areena on rakennettu. Nyt ei ole mitään sääntöjä. Kamerat ovat ainutlaatuisissa paikoissa. Pääsemme näyttämään kuvakulmia, jotka ovat aivan ennennäkemättömiä, Mayer kertoi ESPN:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?