Tässä on uuden NHL-joukkueen nimi – myös logo ja pelipaidat julkistettiin

Seattlen uuden NHL-joukkueen nimi julkistettiin torstaina.

Uuden NHL-joukkueen Seattle Krakenin logo.

23.7.2020 19:30

NHL:n 32:s seura järjesti kauan odotetun lehdistötilaisuuden torstaina alkuillasta Suomen aikaa, kun kaudella 2021–22 NHL:ssä aloittavan Seattlen laajennusjoukkueen nimi paljastettiin.

NHL:n uuden laajennusjoukkueen nimi on Seattle Kraken. Samalla seura julkisti uuden logonsa.

Myös Krakenin uudet pelipaidat julkistettiin.

Myyttiseen merihirviöön viittaava nimi oli odotettu, sillä nimestä liikkui pitkään huhuja. Seura myös vihjasi keskiviikkona Twitter-tilillään uudesta nimestä lyhyellä meriaiheisella videoklipillä.

Seattlen joukkue sijoitetaan läntiseen konferenssiin Tyynenmeren divisioonaan. Seura pelaa kotiottelut Climate Pledge Arenassa (entinen Key Arena), jonne mahtuu remontin jälkeen jääkiekko-otteluissa 17 400 katsojaa.

NHL:ään liittyminen ei tullut halvaksi elokuvaohjaaja Jerry Bruckheimerin, Tod Leiweken ja David Bondermanin johtamalle omistajaryhmälle. Seattlen laajennusmaksu on 650 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 560 miljoonaa euroa.

Kun NHL laajentui edellisen kerran vuonna 2016, Vegas Golden Knightsin laajennusmaksu oli 500 miljoonaa dollaria eli noin 470 miljoonaa euroa.

Pelaajalegenda Ron Francis nimettiin heinäkuussa 2019 seurahistorian ensimmäiseksi GM:ksi.

Seattlen joukkue (14 hyökkääjää, yhdeksän puolustajaa ja kolme maalivahtia) saa muotonsa kesällä 2021, jolloin järjestetään laajennusvaraustilaisuus. Seattle valitsee Vegasia lukuun ottamatta jokaisesta NHL-seurasta yhden pelaajan.

NHL-seurat voivat suojata varaustilaisuutta varten seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin tai kahdeksan pelaajaa (hyökkääjiä ja puolustajia) ja yhden maalivahdin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?