NHL:n supertähti Auston Matthews kertoi sairastaneensa koronaviruksen aiheuttaman taudin - NHL - Ilta-Sanomat

Huhuille vahvistus: NHL:n supertähti Auston Matthews kertoi sairastaneensa koronan

Auston Matthews kertoi maanantaina, että hän oli sairastanut COVID-19 eli uuden koronaviruksen aiheuttaman taudin.

Julkaistu: 13.7. 22:43

Auston Matthews kertoi sairastaneensa COVID-19-taudin. Toronto Maple Leafs ei ollut suostunut kommentoimaan asiaa aiemmin.

Yksi NHL:n suurimmista tähdistä, 22-vuotias Auston Matthews kertoi maanantaina sairastaneensa COVID-19-koronavirustaudin. Matthews kertoi asiasta Toronto Maple Leafsin harjoitusleirin ensimmäisenä päivänä etäyhteyksin järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Olin kohtuullisen oireeton kahden viikon eristyksen aikana. Oloni oli melko normaali suurimman osan ajasta, Matthews kertoi TSN-kanavan mukaan videoyhteyden avulla Maple Leafsin areenalta toteutetussa lehdistötilaisuudessa.

Toronto Sun uutisoi Matthewsin koronatartunnasta jo kesäkuussa, mutta ennen maanantaita pelaaja tai seura ei ollut vahvistanut uutista.

Keskushyökkääjä Auston Matthews kuvattuna Toronto Maple Leafsin harjoitusleirin avauspäivänä maanantaina.

Matthews sai positiivisen testituloksen ollessaan kotikonnuillaan Yhdysvaltojen Arizonassa ja oli kotonaan kahden viikon karanteenissa.

– En osaa tarkalleen sanoa mistä viruksen sain. Jokaisen kokemus sairaudesta on omanlaisensa, kun oireet saattavat vaihdella. Nyt olen kuitenkin terve, kanadalaisjoukkueen hyökkääjä sanoi.

Kauden toistaiseksi 70 pelaamassaan ottelussaan 80 tehopistettä tahkonnut Matthews ei pystynyt osallistumaan kokonaisuudessaan vapaaehtoista harjoittelua sisältäneeseen NHL:n paluun toiseen vaiheeseen. Hän ei kuitenkaan usko antaneensa muille turhan paljoa tasoitusta.

– En tietenkään voinut poistua kotoa, mutta pystyin tekemään joitain harjoitteita. Kahteen, kolmeen viikkoon en voinut luistella lainkaan.

Maanantaina käynnistyneet harjoitusleirit ovat osa NHL:n paluun kolmatta vaihetta. Neljännessä vaiheessa ottelut jatkuvat 24 joukkueen pudotuspeleillä 1. elokuuta alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?