NHL:n varauslotto päättyi mysteeriin: ykkösvarauksen saava joukkue ei selvinnytkään - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n varauslotto päättyi mysteeriin: ykkösvarauksen saava joukkue ei selvinnytkään

Alexis Lafrenière saattaa päätyä vielä esimerkiksi Pittsburgh Penguinsiin, joka oli runkosarjan seitsemäs ja pelaa karsintakierroksella.

Julkaistu: 27.6. 3:42, Päivitetty 27.6. 3:52

Tyhjä arpa voitti.

NHL järjesti perjantaina vuosittaisen varauslottonsa, jossa selviää joka vuosi varaustilaisuuden ensimmäisen vuoron saava joukkue.

Paitsi tällä kertaa ei selvinnytkään.

Normaalisti varauslotto järjestetään kauden päättymisen jälkeen. Koronaviruspandemia kuitenkin keskeytti kauden maaliskuussa, eikä vielä ole täyttä varmuutta siitä, milloin kautta voidaan jatkaa.

Siksi NHL oli luonut erikoisjärjestelyt. Perjantaina arvonnassa oli mukana seitsemän alkukauden heikointa joukkuetta, joiden kausi ei jatku. Lisäksi mukana oli kahdeksan ”tyhjää arpaa”, jotka edustavat pelit aloittavalla karsintakierroksella ulos jääviä joukkueita.

Tyhjä arpa voitti. Se tarkoittaa, että ykkösvarauksen saa yksi kahdeksasta karsintakierroksella häviävästä joukkueesta. Niistä jokaisella on tasa-arvoiset mahdollisuudet arvonnassa, joka suoritetaan karsintakierroksen jälkeen.

Loput vuorot määräytyvät joukkueiden loppusijoitusten mukaan heikoimmasta Stanley Cupin voittajaan.

Varaustilaisuuden päivämäärää ei ole vielä päätetty. Suursuosikki ykkösvaraukseksi on kanadalainen laitahyökkääjä Alexis Lafrenière.

Perjantaina arvotut kahdeksan ensimmäistä varausvuoroa:

1. Myöhemmin selviävä joukkue

2. Los Angeles Kings

3. Ottawa Senators (kaupassa San Jose Sharksilta)

4. Detroit Red Wings

5. Ottawa Senators

6. Anaheim Ducks

7. New Jersey Devils

8. Buffalo Sabres

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?