Suomen NHL-tähdet lähtivät yksityislennolla New Yorkiin - NHL - Ilta-Sanomat

Video ja kuvat: Näin Sebastian Aho ja muut suomalaiset NHL-tähdet lähtivät yksityislennolla New Yorkiin

Suuri joukko suomalaisia NHL-pelaajia lähti perjantaina puolen päivän aikoihin charterlennolla kohti New Yorkia.

26.6.2020 13:51

Milloinkahan viimeksi on nähty vastaava joukko suomalaisia NHL:n supertähtiä samassa seurueessa? Luultavasti jääkiekon World Cupissa 2016.

Perjantaina aamupäivällä Helsinki-Vantaan muutoin vielä hiljaisella lentoasemalla kuitenkin riitti tähtiloistoa, kun suomalaiset NHL-pelaajat lähtivät koti-Suomesta takaisin kohti työpaikkojaan Atlantin taakse.

Jo keskiviikkona tiedettiin kertoa, että New York Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov apunaan Nashville Predatorsin Mikael Granlund olivat järjestäneet charterin suomalaisille NHL-pelaajille.

Seurueeseen kuuluivat muun muassa Mikko Koivu (vas.), Leo Komarov, Mikko Rantanen sekä Otto Koivula.

Suomalaispelaajat lähtivät matkaan hieman hämmentyneinä ja epätietoisina.

– Kiva, että päästään nyt yhdessä lähtemään, mutta onhan tässä vieläkin paljon auki. Tämä koko aika on ollut sellainen, että odotellaan uutisia ja mitä seuraavaksi tapahtuu, kommentoi Ilta-Sanomille lähtötunnelmia Nashvillen kokenut maalivahti Pekka Rinne.

Predators-maalivahti Pekka Rinne lastasi ruumaan meneväksi kookkaan varustekassin.

NHL-seurojen harjoitusleirien on tähän tietoon määrä alkaa 10. heinäkuuta. Kausi jatkuu 24 joukkueen pudotuspeleillä aikaisintaan elokuun alussa.

– Lähdetään katsomaan. Ainakin harjoitusleirin pitäisi alkaa, mutta voihan se olla, että sekin muuttuu tuosta heinäkuun 10. päivästä, Rinne arvioi.

Pelaajat eivät myöskään tienneet, millaiset karanteenisäännökset heitä koskevat. Yhdysvaltoihin tai Kanadaan matkustavan pitäisi olla karanteenissa nykysäädösten mukaan kaksi viikkoa.

– Ei ole tarkkaa tietoa siitä. Täällä Suomessa on nyt ainakin hyvä tilanne, joten toivottavasti se auttaisi siihen asiaan, Rinne pohti.

Dallas Starsin nuori puolustaja Miro Heiskanen, 20, puolestaan toivoi, että yksityiskoneella kulkeminen vaikuttaisi karanteenisäännöksiin.

Miro Heiskanen jätti Espoon-kotinsa ja suuntaa takaisin Texasiin.

– Kun mennään yksityiskoneella, niin pitäisi ilmeisesti päästä ilman karanteenia tai maksimissaan seitsemällä päivällä. Saa nähdä, mitä siellä perillä sitten sanotaan, Heiskanen aprikoi.

Komarovin ja Granlundin hommaaman yksityislennon määränpäänä on New York, josta pelaajat jatkavat kukin taholleen kohti omia seurajoukkueitaan.

NHL-kausi laitettiin tauolle maaliskuun alkupuolella, kun koronavirustilanne paheni nopeasti myös Pohjois-Amerikassa.

Sen jälkeen suurin osa suomalaisista NHL-tähdistä palasi koti-Suomeen. Suomessa he ovat harjoitelleet tauon ajan tahoillaan: esimerkiksi maalivahti Rinne Oulussa, Dallasin puolustaja Esa Lindell Vantaalla ja niin ikään Dallasia edustava Roope Hintz Tampereella.

Esa Lindellillä oli hymy herkässä.

– Treeniryhmän kanssa käytiin tässä kesäkuun aikana luistelemassa noin pari kertaa viikossa. Siinä ryhmässä oli muun muassa Teuvo Teräväinen, yhteensä noin kymmenen pelaajaa, Lindell tuumi Ilta-Sanomille.

Kaudella 2015–2016 ensimmäiset NHL-ottelunsa Dallas Starsissa pelannut Lindell, 26, tiivisti kokonaistilanteen hyvin.

– Erityislaatuinen. Mutta jos saadaan terveysasiat pidettyä hallinnassa, niin sitten hyvä, että kausi saadaan päätökseen ja voittajat selville. Ihan hyvillä mielin lähden takaisin.

Charterlennon organisaattoreista Komarov ei halunnut medialle kommentoida, kun taas Granlundia ei lentokentällä tavoitettu lainkaan kuviin tai haastatteluun.

IS:n tietojen mukaan NHL-pelaajien charterlennolle oli kirjattu 27 matkustajaa. NHL-miljonäärit lähtivät matkaan Finnarin konetyypillä AirbusA350-900 XWB.

Lisää kuvia NHL-sikermän lähtötunnelmista alla.

Myös Minnesotan kapteeni Mikko Koivu kuuluu matkaseurueeseen.

Pekka Rinne (vas.), Sebastian Aho, Otto Koivula, Mikko Koivu ja Markus Nutivaara odottelivat lennon lähtöä.

Roope Hintz vietti kesää Tampereella ennen kuin paluu Dallas Starsiin riveihin kutsui.

Pekka Rinne (vas.) ja Sebastian Aho ovat harjoitelleet yhdessä Oulun seudulla.

Myös AHL-kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Kaapo Kähkönen lähti matkaan, suuntana Minnesota.

NHL-tähtiloistoa Helsinki-Vantaalla. Mikko Rantanen (vas.), Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho kuuntelivat tarkkaavaisina, kun Finnairin virkailija antoi ohjeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?