Patrik Laine ottaa rennosti: ”En tiedä mistään mitään” - NHL - Ilta-Sanomat

Suomen NHL-tähdet ovat jo lähdössä yksityiskoneella Amerikkaan – Patrik Laine ottaa rennosti: ”En tiedä mistään mitään”

Patrik Laineen korviin ei ole kantautunut mitään konkreettista NHL:n paluuaikeista.

Patrik Laine on viihtynyt tänä kesänä golfkentällä.

24.6.2020 17:58

NHL:n pakka on ollut jo kuukausitolkulla levällään kuin Jokisen eväät.

Hiljattain julkisuuteen kantautui tietoja, että 24 kauttaan jatkavaa joukkuetta aloittaisi harjoitusleirinsä heinäkuun 10. päivä, ja pudotuspelit pääsisivät alkamaan kahdessa turnauskaupungissa mahdollisesti 30. heinäkuuta.

Sarjan pelätyimpien maalipyssyjen joukkoon lukeutuvan Patrik Laineen korviin ei ole kuitenkaan kantautunut kummoisia tietoja.

Winnipeg Jets ei ole vielä ilmoittanut suomalaispyssylleen, koska työpaikalle olisi syytä ilmestyä.

– Minä en ole ainakaan kuullut vielä mitään tarkempaa. Kai se (10.7.) joku alustava päivä oli, mutta mitään konkreettisesta en ole kuullut, Laine kertoo.

Helteistä Tampereella nauttiva Laine, 22, ei ole uhrannut juurikaan ajatuksia mahdollisiin loppukesän pudotuspeleihin.

– En ole vielä hirveästi miettinyt, kun ei tässä ole vielä satavarmaa, että pelataanko tai miten pelataan.

Laine osallistui 24 tunnin hyväntekeväisyysgolfmaratoniin Nokialla.

Iso joukko suomalaisia NHL-pelaajia on lähdössä jo perjantaina Pohjois-Amerikkaan Leo Komarovin organisoimalla tilauslennolla.

Laine sanoo, ettei ole tietoinen moisista aikeista.

– En minä ole kuullut. En ikinä tiedä näistä mistään mitään.

Laine on kulkenut aiemminkin omia polkujaan. Kun kausi keskeytyi keväällä, osa suomalaispelaajista lensi kotiin yksityiskoneella, mutta tuolloinkin Laine matkasi rauhallisesti reittilennoilla Suomeen.

Laine ei ole suinkaan yksin epätietoisuutensa kanssa. Usean suomalaispelaajan agentti kertoo, että vaikka Pohjois-Amerikasta on kantautunut suunniteltuja päivämääriä harjoitusleirien ja itse pelien aloittamisesta, ne ovat kaikkea muuta kuin kiveen hakattuja. Ilmassa on vielä tolkuttomasti epätietoisuutta.

Agentti kertoo olevansa huolissaan pelaajien terveydestä paitsi koronaviruksen myös sen takia, että pelaajat on tarkoitus repiä suoraan kesälaitumilta pelaamaan maailman kovimpia jääkiekko-otteluita, NHL:n pudotuspelejä vain lyhyen harjoitusleirin jälkeen.

NHL yrittää sitkeästi jatkaa kauttaan, mutta tiettävästi pelaajat eivät ole vielä edes päässeet laajamittaisesti äänestämään tai kertomaan omaa mielipidettään kaudenjatkamisaikeista.

Pudotuspelikaupunkien julkistusta odotetaan tällä viikolla. Neuvottelut jatkosuunnitelmista käyvät kuumina. Mukaan on kytkeytynyt myös vääntö kahden vuoden kuluttua umpeutuvasta työehtosopimuksesta, joten neuvottelut ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaiset.

Muutama pelaaja on ilmaissut julkisesti, ettei idea eristyskupliin matkaamisesta loppukesän pudotuspeliturnauksia varten innosta. Samalla kannalla ovat myös useat muut pelaajat, jotka eivät ole tuoneet näkemyksiään julkisuuteen.

Laine kommentoi mahdollisia loppukesän tai syksyn pudotuspelejä neutraaliin sävyyn.

– Jos se on turvallista ja kaikkien mielestä hyvä idea, niin miksi ei. Mutta tietysti turvallisuus ennen kaikkea, ettei ole sitä riskiä, että siellä porukkaa sairastuu.

– Mutta kai siellä viisaammat kaverit on tekemässä päätöksiä. Toivottavasti tekevät oikeita ratkaisuja.

Viime vuosina Laine on harjoittelut kesäisin Turussa, mutta nyt hän on pitänyt kuntoaan yllä kotikulmillaan Tampereella.

Treenaaminen on kuitenkin ollut hieman kevyempää normaalikesään verrattuna.

– Olen koettanut vähän treenailla ja harrastaa siinä sivussa golfia. Tällaista odottelua tämä enimmäkseen on ollut, että alkavatko pelit vai eivät.

– Nyt edelliset kolme viikkoa olemme käyneet pari kolme kertaa viikossa jäällä.

NHL-miehistä Laineen kanssa jääharjoituksiin ovat osallistuneet ainakin Roope Hintz ja Sami Vatanen.

– Muutamat treenit olin myös Tapparan mukana, koska joukkuetreeneissä saa vähän paremmin tuntumaa ylle, Laine kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?