Oskar Lindblom ehdolle NHL:n Bill Masterton Trophyn saajaksi - NHL - Ilta-Sanomat

Ruotsalaistähdellä todettiin luusyöpä kesken NHL-kauden – ehdolla nyt arvostetun palkinnon voittajaksi: ”Tunnen jatkuvasti antamanne tuen”

Oskar Lindblomilla, 23, diagnosoitiin joulukuussa 2019 pahanlaatuinen luusyöpä.

Julkaistu: 10.6. 11:18

Vakavasti sairastunut Oskar Lindblom asetettiin ehdolle NHL:n Bill Masterton Trophyn saajaksi.

NHL:stä kantautui joulukuussa 2019 kammottavia uutisia, kun Philadelphia Flyersin ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblomilla diagnosoitiin Ewingin sarkooma. Se on luusyöpä, joita useimmiten todetaan nuorilla tai nuorilla aikuisilla.

23-vuotias Lindblom on pelannut Flyersin organisaatiossa kaudesta 2017–2018 lähtien.

Tiistaina NHL uutisoi, että Lindblom on nimetty Flyersin ehdokkaaksi listalle, josta valitaan Bill Masterton Memorial Trophyn saaja. Nimityksen teki jääkiekkotoimittajien liitto PHWA (Professional Hockey Writers Association).

– Tämä viimeisin kausi on ollut todella vaikea, mutta myönteinen tuki, jota olen saanut perheeltäni, tyttöystävältäni, joukkuetovereiltani, Flyers-organisaatiolta ja Flyers-faneilta, on ollut valtava apu ja inspiraatio. Odotan innolla päivää, kun olen taas jäällä, Lindblom kiitteli tiedotteessa.

”I fight for Oskar.” Lindblom sai runsaasti tukea Philadelphia Flyersin faneilta syöpäuutisen tultua julki.

– Olin erittäin liikuttunut nähdessäni, kuinka ihmiset, olivatpa he sitten Flyersin tai jonkun muun joukkueen kannattajia, pitivät yllään #OskarStrong-paitoja. Tunnen jatkuvasti antamanne tuen, Lindblom kertasi raskaan NHL-kauden tapahtumia.

Mainiosti kauden aloittanut Lindblom ei ole pelannut sen jälkeen, kun hänellä joulukuussa todettiin Ewingin sarkooma.

Huhtikuun lopulla Lindblomin tilasta saatiin kuitenkin myönteisiä uutisia. Tuolloin The Philadelphia Inquirer kertoi, että Lindblomin hoidot ovat sujuneet mainiosti ja hän on pystynyt pitämään kuntoaan yllä treenaamalla.

Bill Masterton Memorial Trophy on palkinto, jonka NHL vuosittain jakaa pelaajalle, joka on osoittanut sitkeyttä ja omistautumista.

Tämän kauden palkintoon ehdolle Lindblomin lisäksi nimettiin muun muassa alkoholiongelmastaan julkisuudessa kertonut Ottawa Senatorsin hyökkääjä Bobby Ryan, 33, sekä kesken ottelun helmikuussa sydänkohtauksen saanut St. Louis Bluesin puolustaja Jay Bouwmeester, 36.

Suomalaispelaajista Bill Masterton Memorial Trophyn ovat voittaneet Saku Koivu kaudella 2001–2002 ja Teemu Selänne kaudella 2005–2006.

Yllä olevasta jääkiekkotoimittajien liiton Twitter-julkaisusta näet kaikki kauden Bill Masterton Memorial Trophyn saajaksi ehdolla olevat NHL-pelaajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?