Ruotsalaistähti vannoi Patrik Laineen suosiman ruuan nimeen – ”Alan näyttää vantteralta” - NHL - Ilta-Sanomat

Ruotsalaistähti vannoi Patrik Laineen suosiman ruuan nimeen – ”Alan näyttää vantteralta”

Rasmus Dahlin on kasvattanut kevään aikana lihasmassaa.

Julkaistu: 3.6. 8:07

Ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin aikoo palata NHL-kaukaloon eri näköisenä pelaajana.

NHL:n vuoden 2018 ykkösvarauksella Rasmus Dahlinilla on vielä totuttuakin pidempi kesäloma. Ruotsalaispuolustajan edustama Buffalo Sabres ei edennyt mahdollisesti loppukesästä koittaviin 24 joukkueen pudotuspeleihin, ja maaliskuussa alkanut pelitauko venyy lyhimmilläänkin pitkälle syksyyn.

Dahlin aikoo käyttää hyödyksi poikkeuksellisen pitkän harjoittelujakson ja toteuttaa Sabresin jokakesäiset kehotukset lihasmassan kasvattamisesta.

20-vuotias ruotsalainen tuntui ymmärtäneen ikiaikaisen totuuden siitä, että kiloja saa kaikkein helpoiten ruokapöydän äärestä ja kaloririkkaasta ruuasta.

Ruotsalaislehden haastattelema Dahlin jopa uskaltautui vertaamaan itseään elokuvahistorian ehkä vahvimpaan supersankariin

– Minusta on tulossa Hulk. Olen käynyt salilla melko paljon ja alan näyttää vantteralta! Olen myös kokannut mielestäni paljon – esimerkiksi kanansiipiä. Puberteettini on loppumassa, joten se auttaa, hän totesi Göteborg Postin haastattelussa Aftonbladetin mukaan.

Kilojen keruu on ollut uhosta huolimatta korkeintaan kohtuullista: 189-senttinen puolustaja painoi varaushetkellään 85 kiloa ja nyt 93 kiloa.

NHL-pelaajien keskipaino oli viime kaudella 90,5 kiloa, joten paljoa enempään ei sikäli ole edes tarvetta.

– Lisäkilot eivät ole pahaksi, mutta aion pitäytyä aika lailla nykyisissä lukemissani. Olen keskittynyt tähän asti lähinnä voimaharjoittelun ja massan keräämiseen. Kesän edetessä aion kuitenkin mennä myös jäälle, hän toppuutteli lopuksi.

Taitavana kiekollisena puolustajana tunnettu Dahlin nakutti viime kaudella 40 tehopistettä 59 ottelussa, eivätkä uran ensimmäisen NHL:n pudotuspelitkään jääneet kovin kauaksi.

Buffalo Sabres oli ensimmäinen pudotuspeleistä ulos jäänyt joukkue Itäisessä konferenssissa. Kahdenneksitoista sijoittuneen Montreal Canadiensin pistekeskiarvo oli 0,5 pistettä per ottelu ja Sabresin 0,493.

Joukkue jäi NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle yhdeksännen kerran peräkkäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?