NHL:n superlupaus siirtyy Eurooppaan syksyllä? Sekamelska pakottamassa nuoret huippukyvyt koviin ratkaisuihin - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n superlupaus siirtyy Eurooppaan syksyllä? Sekamelska pakottamassa nuoret huippukyvyt koviin ratkaisuihin

Alexis Lafreniere juhli nuorten MM-kultaa tammikuussa Ostravassa.

Julkaistu: 30.5. 21:25

Alexis Lafreniere ja muut NHL:n huippulupaukset joutuvat nyt pohtimaan erikoisjärjestelyitä.

NHL kertoi tällä viikolla, että tämän vuoden varaustilaisuus pidetään vasta kauden jälkeen.

Ajankohta on kuitenkin vielä täysin auki, sillä NHL yrittää sitkeästi jatkaa kauttaan. Aikaisimmillaankin kausi jatkuisi vasta elokuussa, mutta on täysin mahdollista, että kautta päästään jatkamaan vasta myöhemmin syksyllä. Seuraavan kauden aloittamista ollaan valmiita lykkäämään jopa tammikuulle.

Näin ollen varaustilaisuus pidetään todennäköisesti jossakin kohtaa syys- ja joulukuun välisenä aikana.

Tilanne on vaikea varattaville suurlupauksille, joiden kausi päättyi muiden mukana jo maaliskuun puolivälissä.

Jos myöskään Kanadan junioriliigat eivät ala normaalisti syksyllä, nuorukaiset joutuvat taustavoimineen pohtimaan vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Nyt Pohjois-Amerikassa on noussut pinnalle spekulaatiot siitä, että huippulupaukset, kuten 18-vuotias Alexis Lafreniere, voisivat siirtyä syksyksi Eurooppaan pitämään pelituntumaansa yllä.

Muuten vallitsevasta tilanteesta voisi pahimmillaan aiheutua jopa 8–9 kuukauden tauko peleistä, mikä ei olisi optimaalista kehityksen kannalta.

– Voin kertoa, että Lafrenieren agentti Emilie Castonguay selvittää tällä hetkellä kaikkia pöydällä olevia mahdollisuuksia. Se pitää sisällään myös Eurooppaan siirtymisen, sisäpiiritoimittaja Bob McKenzie lausui TSN:n Insider Trading -ohjelmassa.

Kanadalaislaituri Lafrenierea pidetään liki varmana ykkösvarauksena ja tulevaisuuden NHL:n supertähtenä.

NHL:n varausloton ensimmäinen osa järjestetään 26. kesäkuuta, jolloin todennäköisesti selviää Lafrenieren varaava joukkue. Suurimmat todennäköisyydet ensimmäiseen varausvuoroon ovat Detroitilla ja Ottawalla.

Täysin tavatonta pohjoisamerikkalaisen ykkösvarauksen pelaaminen Euroopassa ei olisi. Kesän 2016 ykkösvaraus Auston Matthews kiekkoili varaustilaisuutta edeltäneen kauden Sveitsin pääsarjan Zürich Lionsissa.

Suomalaisittain tulevan varaustilaisuuden ajankohdan epävarmuus varmistanee sen, että sinivalkoinen kärkinimi Anton Lundell vetää HIFK:n paidan ylleen vielä ensi kaudella.

Lafrenieren jälkeen varaustilaisuuden suurimmat lupaukset ovat kanadalaissentteri Quinton Byfield ja saksalaishyökkääjä Tim Stützle. Lundell on arvioitu varattavan noin 10. sijan paikkeilla – mahdollisesti hieman aiemmin tai myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?