Jack Eichel ja Rasmus Ristolainen kommentoivat Buffalo Sabresin kyntämistä - NHL - Ilta-Sanomat

Paine kasvaa NHL:n mätäpaiseessa – nyt hermostui jo ykköstähtikin: ”Olen kyllästynyt ja turhautunut”

Jack Eichel on turhautunut Buffalon taaperrukseen.

Julkaistu: 30.5. 16:26

Jack Eichel laukoi suorat sanat Buffalo Sabresin kyntämisestä.

NHL aikoo jatkaa kauttaan peräti 24 joukkueen pudotuspeleillä, mutta Buffalo Sabresin kohtalo on jälleen tuttu. Jo yhdeksättä kertaa putkeen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt porukka on sementoinut asemansa sarjan kellarikerroksessa.

Valmentajat ja seurapomot ovat vaihtuneet Buffalossa viime vuosina tiuhaan, mutta tulokset eivät ole hetkellisiä valonpilkahduksia lukuun ottamatta muuttuneet.

Seurasta ja sen mädäntyneestä kulttuurista on liikkunut viime vuosina jos jonkinlaisia huhuja.

Nyt tuntonsa kiertelemättä laukoi joukkueen kapteeni ja ykköstähti Jack Eichel.

– Kuunnelkaa. Olen kyllästynyt häviämään. Olen kyllästynyt ja turhautunut. Valehtelisin, jos väittäisin muuta, Eichel sanoi tällä viikolla kaudenpäätöshaastattelussaan.

– Tätä on vaikea niellä. Viime kuukaudet ovat olleet rankkaa aikaa. Samoin menneet viisi vuotta.

Rasmus Ristolainen on jo pitkään antanut ymmärtää, että haluaisi siirron pois Buffalosta. Suomalaispuolustaja jatkoi vihjailua rivien välistä myös omassa kaudenpäätöshaastattelussaan pohjoisamerikkalaismedian edessä.

– Haluan voittaa, olkoon se sitten Buffalossa tai jossakin muualla. Minusta tuntuu, että jos joukkue ei pääse tavoitteeseen eli pudotuspeleihin, täytyy tehdä joitakin muutoksia, Ristolainen sanoi.

– Jos muutoksia tapahtuu, tiedän olevani todennäköisesti yksi ensimmäisistä, jotka kaupataan muualle. Se on osa bisnestä, ja olen valmis mitä tapahtuukaan.

Ristolaisen sopimus Buffalon kanssa ulottuu kevääseen 2022. Kenties suurin syy kauppatoiveiden kariutumiseen on ollut hänen korkea vuosipalkkansa (5,4 miljoonaa dollaria), joka ei mahdu ongelmitta useimpien joukkueiden palkkakattoon.

Rasmus Ristolainen ei ole päässyt pelaamaan yhtäkään pudotuspeliä jo vuonna 2013 alkaneella NHL-urallaan.

Koko NHL-uransa pettymyksestä toiseen kulkeneelta Ristolaiselta kysyttiin, onko hän havainnut joukkueen kulttuurin parantuneen viime kausina.

– Se on hyvä kysymys, jota olen itse asiassa miettinyt paljon. En olen varma, olenko koskaan ollut joukkueessa, jossa on voittamisen kulttuuria. En ole oikeastaan nähnyt sellaista Buffalossa enkä sitä ennenkään.

– Tällä kaudella rakensimme joukkueen sisäistä kulttuuria hieman, mutta meillä on paljon nuoria jätkiä. En tiedä, onko monikaan ollut koskaan voittavissa joukkueissa. Itse en ainakaan. Kun pelasin Suomessa (TPS:ssa), tilanne oli sama: valmentaja sai potkut joka vuosi, pelaajia kaupattiin, GM sai potkut. Joten en tiedä, mitä voittava kulttuuri on, Ristolainen pohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?