NHL-kiekkoilija lähti USA:sta – ei kestänyt Donald Trumpia: ”Kävi yhä masentavammaksi” - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-kiekkoilija lähti USA:sta – ei kestänyt Donald Trumpia: ”Kävi yhä masentavammaksi”

Julkaistu: 29.5. 11:07

Michal Kempny on viettänyt viime ajat kotimaassaan Tshekissä.

Washington Capitalsin puolustaja Michal Kempny on kertonut tshekkiläisessä BKT-podcastissa paluustaan kotimaahansa.

Kempny kertoo, että pohti tyttöystävänsä kanssa vaihtoehtoja Yhdysvalloissa pysymisen ja kotiinpaluun välillä, kun koronaviruskriisi puhkesi.

Päätöstä kotiinlähdöstä vauhdittivat presidentti Donald Trumpin julkiset esiintymiset.

– Trumpin puheiden katsominen kävi yhä masentavammaksi. Laitoimme ne aina mieluummin pois päältä. Seurasimme, mitä Tshekissä tapahtuu ja sitten päätimme yhdessä muiden Washingtonin jätkien kanssa tehdä ratkaisumme, Kempny kertoi Russian Machine Never Breaksin käännöksen mukaan.

Yhdysvaltain koronaluvut ovat syöksyneet karmeiksi. Kuolleita on jo yli 100 000. Trumpin puheet ovat läpi kriisin aaltoilleet suunnasta toiseen. Vielä maaliskuun alkupuolella hän ilmoitti viruksen katoavan maagisesti jonain päivänä.

Kempny palasi tyttöystävänsä kanssa Tshekkiin maaliskuun lopulla.

Kempnyn joukkuekaveri ja maanmies Radko Gudas kertoi aiemmin vastustavansa NHL-kauden jatkumista. Hän muistutti, että NHL ei suostu päästämään pelaajiaan olympialaisiin, jotteivat pelaajat loukkaantuisi. Kausi halutaan silti runnoa läpi. Gudas piti surullisena, että raha pyörittää maailmaa ja pelaajien terveydet ollaan hänen näkemyksen mukaan valmiita riskeeraamaan rahan takia.

– Hän ei taida olla ainoa, vaan on muitakin, jotka ajattelevat niin. Monilla heistä on perheitä, lapsia ja sairaita perheenjäseniä. Nyt ajatellaan, että joukkueet lukitaan kuukausiksi johonkin hotelliin eikä sitä tiedä, miten se toimii ja voiko perhe olla mukana. Se taitaa olla syy, että jotkut ovat niin täysin sitä (NHL:n jatkosuunnitelmaa) vastaan, Kempny sanoi.

Kempny, 28, voitti Stanley Cupin Capitalsissa 2018. Kuluneen kauden runkosarjassa hän teki 3+15=18 pistettä 58 ottelussa. Capitalsin kolmas tshekkikiekkoilija on hyökkääjä Jakub Vrana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?