Rasmus Ristolainen ehti jo vinoilla NHL:n erikoissuunnitelmien kouriin joutuneille kavereilleen – ”Keskisormea tuli” - NHL - Ilta-Sanomat

Rasmus Ristolainen ehti jo vinoilla NHL:n erikoissuunnitelmien kouriin joutuneille kavereilleen – ”Keskisormea tuli”

Rasmus Ristolaisen Buffalon kausi päättyi virallisesti tiistaina. Taukoa peleistä voi tulla jopa 8–9 kuukautta.

Rasmus Ristolainen on treenannut keväällä muun muassa uudenlaisella harjoittelulaitteistolla Paimiossa.­

28.5.2020 8:38

NHL kertoi tiistaina suunnitelmistaan jatkaa kautta. Nissä on kuitenkin vielä monta mutkaa, eikä esimerkiksi tarkemmista päivämääristä ole vielä tietoa.

Parhaassakin tapauksessa kausi jatkuisi vasta elokuun kynnyksellä.

Monien mielestä olisi ollut oikea ratkaisu panna tämän kauden osalta pillit pussiin ja suunnata katseet jo ensi kauteen. NHL yrittää kuitenkin sitkeästi paikata edes osan koronatilanteen aiheuttamista taloudellisista jättitappioistaan ja runnoa kauden läpi erikoisjärjestelyin dollarinkiilto silmissään.

Pelaajat ovat yhä löysässä hirressä.

Kauden jatkumisesta ei ole juuri mitään tietoa. Se saattaa jatkua elokuun kynnyksellä tai vasta paljon myöhemmin syksyllä, mutta lomavaihdettakaan ei voi laittaa silmään.

Kautta yhä jatkavien 24 joukkueen pelaajat joutuvat vain kyttäilemään tilanteen etenemistä ja odottamaan mahdollista kutsua jossakin vaiheessa Pohjois-Amerikkaan. Siellä heidät teljettäisiin pelien jatkuessa todennäköisesti hotellihuoneisiin eristyskupliin.

Seitsemän NHL:n huonoimman joukkueen pelaajat pääsivät kuitenkin tiistaina piinasta ja nauttimaan täysin rinnoin kesästä.

Yksi rentomielisistä lomalaisista on Buffalon Rasmus Ristolainen, joka on ehtinyt jo toivottaa NHL-kavereilleen työn iloa.

– Lähetin tuossa muutamalle kaverille viestiä, että hyvää kesää sinne jäähallille ja harjoitusleireille, Ristolainen naurahtaa.

– Vastauksena tuli keskisormien ja nauruhymiöiden välistä kaikkea mahdollista.

Ristolaistakaan ei olisi juuri innostanut mennä pelailemaan NHL:ää tyhjien hallien eteen keskikesällä, jos sarja olisi päättänyt jatkaa kesken jäänyttä runkosarjaa.

– Olimme runkosarjan 25:s. Emme me ansaitse edes pelata pudotuspelejä. Jos olisi joutunut vielä näissä erikoisolosuhteissa vääntämään muutaman merkityksettömän runkosarjapelin, niin se olisi ollut aika kova kohtalo.

Epätietoisuus kalvoi myös Ristolaista, kun mitään virallista ei NHL:n suunnalta kuulunut.

– Helpoinhan se oli, että päätös nyt tuli. Olisi se sitten ollut mikä päätös vain. Helpottaa kun vähän tietää, missä mennään.

Ristolaisen Buffalo otti jälleen tutun paikkansa sarjataulukon peräpäästä.­

NHL-kausi keskeytettiin ennen maaliskuun puoliväliä. NHL on väläytellyt, että mahdollisesti loppukesästä tai syksyllä jatkettavan kauden takia ensi kauden aloitusta ollaan valmiina lykkäämään marras–tammikuun väliselle ajalle.

Ristolaiselle voi siis hyvinkin tulla jopa 8–9 kuukauden tauko peleistä.

Se ei kuitenkaan häntä nyt rassaa. Kun pelkoa Pohjois-Amerikkaan erikoiskoronajärjestelypeleihin paluusta ei ole, Ristolainen voi suunnitella jo esimerkiksi kesän lomamatkoja.

– Ainakin tällä hetkellä meikäläisellä on elämässä paljon muutakin, niin pystyy tekemään ja keskittymään vähän muuhunkin. Suomen Turku on kesällä hieno paikka. Laitetaan golfpeli kuntoon ja treenataan. Tuossa kun maailma vähän aukeaa, niin otetaan muutama lomareissu.

– Jossain kohtaa myöhemmällä syksyä palataan sitten jäälle. Koko ajan pidetään toki kuntoa yllä.

Tavallista pidempi hengähdystauko tekee ainakin Ristolaiselle poikaa.

– Ainakin meillä on Buffalon kanssa ollut sen verran raskaita kausia, ettei se ainakaan huonoa tee, että pääsee niin sanotusti ottamaan vähän etäisyyttä ja mietiskelemään ja fiilistelemään muita juttuja.

Mutta pelkästään Aurajoen rannalla kylmä drinkki kädessä Ristolainen ei aio suveaan viettää. Hänet tunnetaan rautaisesta fysiikastaan, ja sen eteen painetaan myös nyt kovasti hommia.

– Nyt olen tässä jo 10–11 viikkoa treenannut. Kuntoa on pidetty todella kovana. Tekee päälle hyvää, kun pääsee vähän hikoilemaan ja riehumaan. Ei ole seinät kaatuneet päälle.

– Tällaisessa tilanteessa ei ole ennen oltu, niin ei ole hirveän pitkälle suunniteltu, mutta treenaan niin kauan kuin se maistuu. Jokainen tietää, ettei sitä voi koko aikaa tehdä. Toivottavasti ennemmin tai myöhemmin pääsee matkustamaan, niin voi pitää treeneistä vähän taukoa.

– Mutta kyllä aina jonkinnäköistä treeniä on. Harvemmin minä useampaa päivää putkeen olen tekemättä mitään, Ristolainen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?