NHL-tähti raivostui tuhansien ihmisten ryntäyksestä puistoon – pormestarikin pyysi käytöstään anteeksi - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-tähti raivostui tuhansien ihmisten ryntäyksestä puistoon – pormestarikin pyysi käytöstään anteeksi

Max Domi kauhisteli väenpaljoutta torontolaisessa puistossa.

Julkaistu: 25.5. 10:52

Max Domi arvosteli kanadalaisten käytöstä.

Toronton asukkaat Kanadassa nauttivat kevätsäästä lauantaina huolimatta koronaviruspandemiasta. Ihmiset lähtivät niin innokkaasti ulkoilemaan, että Trinity Bellwoodsin puistoon Torontossa syntyi tungos, joka on noussut paikallisen median otsikoihin.

Tungoksen huomasi myös Montreal Canadiensin hyökkääjä Max Domi. Domi jakoi Twitterissä kuvan puistosta järkyttyneillä saatesanoilla.

– Joku otti tämän kuvan tänään Trinity Bellwoodsissa, joka on puisto Torontossa. Tämä on täyttä typeryyttä ja hyvin itsekästä. Herätkää, ihmiset! diabetesta sairastava Domi kirjoitti.

Toronto Starin mukaan puistossa vieraili lauantaina tuhansia ihmisiä. Ontarion provinssin pääministeri Doug Ford oli Domin kanssa samaa mieltä.

Ford nuhteli asukkaita, jotka rikkoivat fyysisen etäisyyden sääntöjä ja vähät välittivät provinssin hätätilaohjeista.

– Luulin aluksi, että meneillään oli rock-konsertti. Kun menin paikalle, olin shokissa. Liian monta ihmistä oli liian lähellä toisaan. Virus voi levitä kuin kulovalkea, Ford sanoi Toronto Starille ja jatkoi:

– Virus on tappaja, jolle ei voi antaa tuumaakaan periksi. Ennen kuin rokote kehitetään, paras puolustuksemme on havaita tartunnat, eristää tartunnan saaneet ja hidastaa leviämistä.

Myös kaupungin pormestari John Tory kävi puistossa lauantaina. Hän pyysi vierailuaan anteeksi sunnuntaina.

– Haluan pyytää anteeksi käytöstäni. Kävin Trinity Bellwoodsin puistossa tutkimassa, miksia asiat ovat niin kuin ne ovat. Tarkoituksenani oli pitää riittävä fyysinen etäisyys muihin, mutta se oli hyvin vaikeaa. Pidin kasvosuojusta, mutta epäonnistuin sen käyttämisessä oikein, mihin olen myös pettynyt, Tory twiittasi.

– Tein virheitä. Kaupungin johtajana tiedän, että minun pitää jatkossa näyttää parempaa esimerkkiä.

Toronto Starin mukaan kanadalaiskaupungin keskimääräiset tartuntaluvut ovat nousseet uusiin ennätyksiin sitten pandemian alkuvaiheen. Sunnuntaina uusia tartuntoja tilastoitiin 200 kappaletta. Yhteensä tapauksia on suurkaupungissa ollut noin 10 000 kappaletta.

Toronton kaupunki suosittelee ihmisille ulkoilua, mutta kehoittaa kaikkia pitämään kahden metrin turvavälin. Lisäksi toiveena on, että ulkoilua harrastettaisiin vain oman perheen kesken.

– Näin sanovat tiede ja asiantuntijat, kaupungin Twitter-tili muistutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?